Situatie gevangenis zorgelijk

Bon FuturoWILLEMSTAD — De situatie binnen de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) is zorgelijk. Er is sinds 2010 niet of nauwelijks gevolg gegeven aan de gedane aanbevelingen van de Commissie van Toezicht Gevangeniswezen. Dat blijkt uit de jaarverslagen van deze commissie, die geleid wordt door rechter Edward van der Bunt.

Advertentie

Veel punten uit het jaarverslag over 2011 keren in het jaarverslag van 2012 terug, net zoals het jaarverslag over 2011 op zijn beurt veelal dezelfde punten bevatte als het jaarverslag 2010.
Dit baart de Commissie van Toezicht zorgen.
Daarnaast merkt de commissie op dat het grote aantal terugkerende klachten geen blijk geeft van structurele verbeteringen binnen Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou.

De Commissie van Toezicht doet een uitdrukkelijke oproep aan minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) om een structurele verbetering van de situatie in de gevangenis – in overeenstemming met internationale normen en mensenrechten – tot speerpunt van zijn beleid te maken.

De commissie spreekt de wens uit dat het jaarverslag 2012 daaraan een bijdrage zal leveren en zegt toe zich daartoe onverminderd te zullen blijven inspannen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *