Situatie Kraamkliniek aanpakken

Whiteman gaat met personeel in gesprek

kraamclinicWillemstad – Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft de bond voor verplegend personeel (CBV) gisteren de garantie gegeven dat het personeel van de Kraamkliniek het salaris over de maand april uitbetaald krijgt. Dat heeft verantwoordelijk minister Ben Whiteman tegenover deze krant bevestigd.

Advertentie

De toezegging is gedaan nadat de bond een vergadering met de bewindsman had aangevraagd om over de precaire financiële situatie bij de kliniek te praten.
Whiteman verklaarde ook dat hij komende donderdag het personeel van de Kraamkliniek bezoekt om persoonlijk met hen te praten.
In de tussentijd gaat de directie van de Kraamkliniek met de SVB praten over de financiële situatie bij de kliniek.
De kliniek voldoet niet aan de norm voor het aantal bevallingen dat met de SVB is afgesproken; dit komt doordat veel zwangere vrouwen ten onrechte ervoor kiezen om in het ziekenhuis en niet bij de kliniek te bevallen.

,,De SVB verstrekte een voorschot voor de bevallingen maar wilde nu het verschil terugvorderen nu het aantal bevallingen niet overeenkomt met het voorgestelde volume”

, zo legt CBVvoorzitter Coromoto Maria uit.
De bewindsman is van mening dat het nu belangrijk is om de gehele situatie waarin de Kraamkliniek zich bevindt aan te pakken, de inhoudelijke discussie over de zogeheten geïntegreerde kraamzorg in het nog nieuw te bouwen ziekenhuis komt dan later aan bod. Voorzitter Maria verklaarde tegenover deze krant dat zij ‘positief gestemd’ was over het onderhoud met Whiteman.

,,Wij vreesden dat de kliniek door de precaire financiële situatie gesloten zou moeten worden als er vanuit de regering geen actie werd ondernomen. Minister Whiteman zei in de vergadering dat de kliniek open moet blijven met het plan om er later een kraamcenter van te maken.”

De voorzitter zei blij te zijn dat de minister de rechtspositie van het personeel en het salaris gaat corrigeren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *