Situatie land loopt uit hand

Jorge SulbaranWillemstad – De politieke beweging Movementu Independista Revolushonario, MIR, is van mening dat de huidige situatie van het land zo uit de hand is gelopen dat de organisatie die al sinds 2000 bestaat nu van zich wil laten horen. Dat heeft woordvoerder Jorge Sulbaran, een gepensioneerde zakenman, van de MIR tegenover deze krant verklaard.

Advertentie

Dit nadat maandag bekend werd dat de beweging een klacht tegen het Openbaar Ministerie zal indienen omdat Emsley Tromp, directeur van de Centrale Bank niet strafrechtelijk vervolgd wordt ondanks de vele aanklachten die er tegen hem zouden zijn.

,,De situatie is de laatste tijd uit de hand gelopen, er is op Curaçao geen leiderschap meer. Wij hebben te maken met een regering met aan het hoofd een premier die 850 stemmen bij de verkiezingen haalde, er is geen leider die op de steun van 10.000, 15.000 stemmers kan rekenen.”

Het feit dat er in minder dan drie jaar 37 ministers de revue passeerden en dat er vanaf oktober 2010 zeven bewindslieden van onderwijs zijn benoemd, is volgens Sulbaran nog een ander voorbeeld van hoe slecht het met het land gesteld is.
MIR sprak in een verklaring van afgelopen maandag openlijk haar steun uit voor de advocaten Peppie Sulvaran en Chester Peterson van de stichting Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO), in de zaak die Tromp tegen KFO aanspande.
De beweging heeft ook haar steun uitgesproken voor Anthony Eustatius, een andere advocaat van KFO.
MIR, die een voorstander is van onafhankelijkheid, vrijheid en sociale rechtvaardigheid, is fel tegen de Rijkswetten.
De Staten zijn in de ogen van Sulbaran niet mans genoeg om de consensuswetten te verwerpen.

,,Als een meerderheid in de Staten zich tegen de consensuswetten verklaart, dan is er geen consensus meer voor die wetten.”

MIR is een politieke beweging met leden binnen alle bestaande politieke partijen, aldus Sulbaran.

,,Zo kunnen wij als beweging invloed op de regering uitoefenen.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *