SK | Vraagtekens Ombudsman op Curaçao bij plaatsing ‘community mailboxes’

'Is wel rekening gehouden met ouderen en mensen die slecht ter been zijn?'

‘Is wel rekening gehouden met ouderen en mensen die slecht ter been zijn?’

Het ombudsbureau maakt zich zorgen over de introductie van community mailboxes op Curaçao. Het heeft het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) hierover aangeschreven.
Volgens ombudsman Keursley Concincion heeft de bezorgdheid van zijn bureau te maken met de vraag of de introductie conform de wet is verlopen en of er rekening is gehouden met de toegankelijkheid van de community boxes, zo bericht de Amigoe.

In een persbericht stelt het ombudsbureau al vorig jaar zijn vraagtekens te hebben gehad over het feit dat het project na een eerste testfase verder geïmplementeerd zou worden. In een toelichting stelt Concincion dat er vraagtekens waren en nog steeds zijn of de introductie van de community boxes wel conform de Postlandsverordening, de wet die de bezorging van post op het eiland regelt, is verlopen.

Ook zijn er vragen over de toegankelijkheid van de nieuwe gecentraliseerde brievenbussen. ‘Is er wel rekening gehouden met ouderen en mensen die slecht ter been zijn en hoe ver iemand moet lopen om bij zijn community box te kunnen komen? Dat zijn allemaal vragen waarmee wij zitten en waarop wij een antwoord willen krijgen.’

De minister belast met VVRP werd op 25 augustus over deze zaak aangeschreven. Een reactie had voor 25 september binnen moeten zijn, maar die bleef echter uit.

De community mailboxes werden in 2015 geïntroduceerd. Het was een van de maatregelen waarmee het lokale postbedrijf Cpost zijn uitgaven probeert te verlagen. Het project gaat ervan uit dat op centraal geplaatste locaties brievenbussen voor een hele wijk komen te staan. Zo hoeven de postbodes van Cpost die bepaalde wijk niet meer in te gaan om de post te bezorgen.

In de eerste fase van het project werden er community boxes geplaatst in Emmastad, bij het Postkantoor in Groot Kwartier. Later was Marchena aan de buurt. Hierna werd in overleg met het ministerie voor een andere opzet van het project gekozen. Dat gaat ervan uit dat gebruik zal worden gemaakt van bestaande pleinen in wijken voor de aanleg van de community boxes. Dit heeft als doel om te voorkomen dat burgers meer moeten lopen om bij hun brievenbus te komen, maar ook om de community boxes meer bij de gemeenschap te betrekken.

Bron: Surinaams Krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *