Skimmers opgepakt

Willemstad – Bij de pinautomaat van de Maduro & Curiel’s Bank (MCB) bij Zuikertuin Mall zijn gisteravond rond 22.00 uur twee skimmers opgepakt.
Dat laat politiewoordvoerder Reginald Huggins weten. Ook is een hoeveelheid pinpassen in beslag genomen.
De mannen, van Zuid-Amerikaanse afkomst, werden op heterdaad betrapt en probeerden weg te rennen. De politie heeft ze alsnog kunnen aanhouden.
Zowel de auto als de pinpassen zijn in beslag genomen.
Huggins laat weten dat er nauw contact is tussen de financiële instellingen en de afdeling georganiseerde criminaliteit van de politie. Zodoende wist de politie de skimmers gisteravond laat op heterdaad te betrappen.

Via BlackBerry-ping en Facebook werd dit weekeinde gewaarschuwd voor nieuwe skimgevallen, maar gistermiddag had de politie nog geen aangiftes ontvangen.
Dat er onrust heerst onder de banken wordt steeds duidelijker.
Girobank en SFT Bank nemen drastische maatregelen.
Zo kunnen klanten bij deze banken nog maar een beperkt bedrag per dag opnemen, bij de SFT Bank slechts 250 gulden per dag. Ook heeft SFT Bank alle transacties met ‘debit cards’ in het buitenland  stopgezet.
SFT Bank raadt klanten aan het gebruik van de pinautomaten tot een minimum te beperken en indien mogelijk alleen geld op te nemen aan de kassa’s van de bank.
Girobank heeft bankpassen van klanten laten blokkeren die bij ‘besmette’ pinautomaten hebben gepind.

RBC Royal Bank, voorheen RBTT Bank, laat in een uitgebreid persbericht weten dat de automaten van de bank niet ‘besmet’ zijn. De bank benadrukt dat klanten alleen moeten pinnen bij automaten van  de bank zelf. Ook moeten klanten online via Netbank hun rekening in de gaten houden, om op tijd te kunnen constateren wanneer er ongebruikelijke transacties hebben plaatsgevonden.

Politiewoordvoerder Reginald Huggins laat weten dat er een vooronderzoek is geweest naar aanleiding van de melding die via telefoons en internet werd verspreid dit weekeinde.
,,We houden nauw contact met alle financiële instellingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *