SKS-agenten leggen werk neer

sksWILLEMSTAD — De agenten van de uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS) legden vanochtend het werk neer. De salarisbetaling van de agenten is deze maand wederom ‘fout’ gegaan waardoor er verkeerde, veelal te lage bedragen zijn uitgekeerd. Daarnaast zijn ze ontevreden met de ontwikkelingen rond de incorporatie van de uitvoeringsorganisatie in het Korps Politie Curaçao (KPC). Dit bevestigt Abvo-bestuurslid Marlon Manuela desgevraagd.

Advertentie

Het ministerie van BPD dat belast is met de salarisafdeling heeft kennelijk grove fouten gemaakt bij het uitbetalen van overwerkuren van de agenten.
Hierdoor kregen enkele van de SKS’ers onterecht te veel of te weinig geld.

“Sommige agenten missen een deel van hun salaris, terwijl anderen de helft van hun salaris of zelfs helemaal niets hebben gekregen. Er zijn agenten die maar 1 gulden hebben ontvangen, met alle negatieve gevolgen van dien.”

Dit probleem is al twee maanden gaande, aldus Manuela.
Het ministerie van BPD zou een fout die in september werd gemaakt, in oktober corrigeren.
Er zijn echter nog grovere fouten gemaakt, waardoor de agenten nu in ernstige financiële problemen verkeren.
Het Abvo-bestuur zat vorige week al om de tafel met de minister over de financiële situatie van de leden.
Van der Horst beloofde toen het probleem te zullen oplossen. Dat is echter niet gebeurd en daarmee reden voor de agenten om het werk neer te leggen.

Abvo-bestuurslid Marlon Manuela geeft hierop een reactie:

“Wij hebben vorige week ons begrip getoond, maar deze verslechterende situatie moet nu wel opgelost worden. De SKS’ers kunnen hun schulden niet betalen, ze kunnen hun kinderen niet naar school brengen en ze kunnen ook geen boodschappen doen. Zo kan het niet verder.”

Verder zijn de SKS-agenten ontevreden met de incorporatie van hun organisatie in het politiekorps. Volgens Manuela zouden bepaalde aspecten vóór de opstart geregeld worden.
Dat is niet gebeurd.
Hij benadrukt dat de SKS-agenten nog een berg aan informatie over deze procedure missen.

“De incorporatie van deze twee organisaties is niet helder, terwijl het proces al in volle gang is en dat is onacceptabel.”

Het is nog niet duidelijk hoe lang de SKS-agenten zullen staken. Het vakbondsbestuur vergaderde vandaag met de leden over de te nemen vervolgstappen.
Enkele agenten lieten vanochtend desgevraagd tegenover de Amigoe weten dat zij niet zullen gaan werken, zolang zij hun salaris niet hebben ontvangen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *