SKS en KPC gaan samen

politie-curacaoWillemstad – Servisio di Kòntròl i Siguridat (SKS) en het Korps Politie Curaçao (KPC) zullen worden samengevoegd. SKS stond altijd op eigen benen maar minister van Justitie Nelson Navarro (PAIS) heeft besloten de twee eenheden samen te voegen. ,,Op dit moment zijn we druk bezig met een reorganisatie”, laat de woordvoerder van de minister, Humphrey Josefa, desgevraagd weten.

,,Het proces is in volle gang”.

Of hierbij banen zullen komen te vervallen kan Josefa niet zeggen.
Bij de oprichting van SKS in 1947 hield de organisatie zich in het bijzonder bezig met de handhaving van de orde, rust en veiligheid in en nabij gebouwen waarin de openbare diensten gevestigd waren. In 1987 kwam het accent op de naleving van de diverse Eilandsverordeningen en de opsporing van strafbare feiten te liggen.
Tegenwoordig houdt SKS zich bezig met de controle op de naleving van diverse verordeningen, sporen ze strafbare feiten op en hebben hierbij de functie van buitengewoon agent.
Ook verrichten ze werkzaamheden in verband met de daadwerkelijke handhaving van de orde, rust en veiligheid en de bescherming van personen en goederen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *