SKS schrijft in week tijd 221 bekeuringen uit

Meeste wegens rijden zonder geldig rijbewijs

WILLEMSTAD — Ambtenaren van Controle & Beveiliging (voorheen SKS) hebben afgelopen week 221 bekeuringen uitgeschreven. Niet alleen in het verkeer maar ook wegens vervuiling van de wijk en dierenmishandeling.

De meeste waren (48) wegens rijden zonder (geldig) rijbewijs.
Ook chauffeurs die zonder (geldige) verzekeringspapieren reden, keuringskaart of omdat er geen autobelasting was betaald werden op de bon geslingerd, net als rijden zonder gordel.

De overige boetes betroffen defecten aan de auto zoals niet werkende lichten. Verder werden ook bestuurders beboet omdat ze geen vergunning hadden voor taxivervoer of op een busroute reden waarvoor ze geen vergunning hadden.
Drie auto’s zijn weggesleept en twee personen die geen geldige verblijfspapieren konden tonen, zijn aangehouden.

Bij de schoonmaakactie in Souax zijn 25 autowrakken opgehaald. Deze wrakken kunnen broeinesten zijn voor ongedierte en bovendien stonden ze op de openbare weg.
In 39 gevallen werd een boete opgemaakt wegens het verbranden van afval, waarvan de rook veel overlast veroorzaakte.
In 22 gevallen werd een bekeuring uitgeschreven wegens het illegaal storten van afval.

SKS onderzoekt daarnaast acht gevallen van honden die mensen op straat hebben aangevallen en gebeten. Twee honden zijn in beslag genomen omdat de slachtoffers gewond waren geraakt en zich door de huisarts moesten laten behandelen.

In drie gevallen wordt onderzoek gedaan naar overlast door loslopende geiten en de vernielingen die ze aanrichten en in twee gevallen doet SKS onderzoek naar eigenaren die hun hond mishandelen.
Ook werd door de ambtenaren gecontroleerd op illegaal bouwen (negen gevallen) of problemen rond een terrein en in één geval wordt een zaak van stroomdiefstal onderzocht.

Bij verkeerscontroles door de politie, gistermiddag tussen vijf en zeven uur ter hoogte van de wijk Kanga, werden 28 voertuigen staande gehouden en acht boetes opgemaakt wegens rijden zonder verzekering, rijbewijs, gordel of zonder lichten. Twee vrouwen bleken bij deze controles geen rijbewijs bij zich te hebben en weigerden zich tevens te identificeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *