Smakeloze ‘grap’ over Quinsy Gario

Quinsy Gario

Quinsy Gario

Amsterdam – Quinsy Gario, de initiatiefnemer van de anti- Zwarte Pietenbeweging in Nederland, is slachtoffer van een wel heel erg smakeloze ‘grap’. Op internet gaat een bewerkte foto rond van een van de door IS-terroristen onthoofde Westerse journalisten.
Alleen is daarin het hoofd van Gario gefotoshopt en is de beul vervangen door een Zwarte Piet. De van Curaçao afkomstige performer Gario heeft het zwaar te verduren sinds hij met zijn actie om Zwarte Piet in de ban te doen een bekende Nederlander is geworden. Hoewel hij niet meer direct betrokken is bij het anti-Pietencollectief ontvangt hij nog met regelmaat anonieme doodsbedreigingen. Donderdag buigt de Raad van State zich over het bezwaar dat burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft ingediend tegen de uitspraak van de rechter dat hij bij het verlenen van de vergunning voor de intocht van Sinterklaas van 2013 onvoldoende rekening heeft gehouden met mensen die zich gekwetst voelen door het in hun ogen racistische fenomeen Zwarte Piet.

Bron: Antilliaans Dagblad 

2 Reacties op “Smakeloze ‘grap’ over Quinsy Gario

  1. Bas van Toor

    Hij is misschien niet meer betrokken bij het collectief maar wil nog wel procederen. En de grap is zeker smakeloos, maar wordt in smakeloosheid overtroffen door zijn anti-Piet actie. Gelukkig speelt die ellende op ons mooie eiland niet, en blijft Piet gewoon Piet.

  2. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.
    Poten af van deze Nederlandse traditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *