Smoc niet eens met Goncalves

smoc

Willemstad – Stichting Schoon Milieu op Curaçao (Smoc) spreekt de bewering die communicatiemedewerker Jair Goncalves van het ministerie van Gezondheid Milieu en Natuur gisteren in deze krant deed, dat de opstart van de Isla tot nu toe niet tot overlast is geweest voor omwonenden, tegen.

Op de website waarop de metingen van de luchtkwaliteit op Curaçao worden bijgehouden blijkt dat er zich vrijdag 255,1 microgram per kubieke meter waterstofsulfide in de lucht rond Kas Chikitu bevond.  FOTO SMOC

Op de website waarop de metingen van de luchtkwaliteit op Curaçao worden bijgehouden blijkt dat er zich vrijdag 255,1 microgram per kubieke meter waterstofsulfide in de lucht rond Kas Chikitu bevond.
FOTO SMOC

,,Het meetapparaat bij Kas Chikitu laat zien dat afgelopen vrijdag een enorme hoeveelheid giftig waterstofsulfide vrijkwam (zie foto onder)”

, aldus voorzitter Peter van Leeuwen in een brief aan minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Whiteman en Pablo Burgos, directeur Milieu- en Natuurmanagement van het ministerie. Volgens Smoc ‘zeer bijzonder’.

,,Daar hoor je op te reageren en onderzoek naar te doen”

, aldus Van Leeuwen.
Op de website waarop de metingen van de luchtkwaliteit op Curaçao worden bijgehouden, blijkt dat er zich vrijdag 255,1 microgram per kubieke meter waterstofsulfide in de lucht rond Kas Chikitu bevond.
Langdurige blootstelling aan waterstofsulfide kan schade aan de ogen toebrengen of het reukorgaan kan verlamd raken.
Ook vraagt Van Leeuwen zich af waar mensen terechtkunnen met hun klachten en hoe mensen dit dan zouden moeten weten.

,,Kunt u uw communicatiemedewerker verzoeken dat kenbaar te maken aan de bewoners van Curaçao, zodat zij niet steeds naar Smoc behoeven te schrijven en/of bellen?”

, aldus de voorzitter in de brief.
De stichting herhaalt nogmaals dat er tot dusver geen reactie is gekomen op eerder schrijven van de organisatie.
Zo wacht Smoc nog op antwoorden over de wijze waarop de metingen van het ministerie tot stand komen.
Ook wijzen zij Whiteman nogmaals op het feit dat het verslag Ground Level Concentrations inzake luchtverontreiniging van het voorgaande jaar nog niet is gepubliceerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *