SMOC stuurt brief aan Whiteman

smoc29112012WILLEMSTAD – Stichting Schoon Milieu op Curaçao (Stichting SMOC) heeft minister van Gezonheid Ben Whiteman en de voormalige milieudienst een brief gestuurd. Ze willen weten welke registratiemethode de milieudienst heeft gebruikt om vast te stellen dat er een toename was van zwevende roetdeeltjes ten tijde van het uitvallen van de BOO-centrale zondag.

Persvoorlichter van het ministerie Jair Goncalves bevestigde gisteren aan het Antilliaans Dagblad dat ‘de afdeling voor natuur en milieubeheer, voorheen Milieudienst geheten, van het ministerie van Gezondheid, Milieu, Natuur zondag een toename van zwevende roetdeeltjes had waargenomen op het moment dat de Isla plat viel en grote rookwolken ontstonden’.

SMOC heeft na deze uitspraak de metingen van de overheid erop nageslagen en kon hier geen toename in terugvinden.

“Hoe die registratie heeft plaatsgevonden? Waarschijnlijk met het blote oog, want, de meetapparatuur van de overheid heeft geen toename geregistreerd!”

, aldus SMOC.

Onderstaande brief is verstuurd aan Whiteman en de voormalige milieudienst:

Geachte Minister Whiteman, geachte heren,

Gaarne vernemen wij welke registratiemethode uw departement heeft gebruikt om tot deze uitspraak van de heer Goncalves te komen. De metingen op uw eigen website geven die toename namelijk niet aan (zie bijlages).

Hierbij wijzen wij u erop dat u uiterlijk 1 juli het verslag Ground Level Concentrations inzake luchtverontreiniging van het voorgaande jaar dient te publiceren. Tot op heden hebben wij niet vernomen dat u dit verslag ook heeft opgemaakt. Wij zijn daarbij bijzonder geïnteresseerd wat u heeft gedaan met de vastgestelde gevalideerde overtredingen van de 24 uurs normen van zwaveldioxide.

Overigens wachten wij nog steeds op een reactie op onze verzoeken om informatie van (o.a.) 13 januari 2013.

Gaarne verzoeken wij u te reageren op deze vragen.

Met vriendelijke groeten,

Peter van Leeuwen Voorzitter SMOC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *