Snel besluit over Norbert George

Norbert George

Snel besluit in onderzoek thuiszittend SAOW-ambtenaar Norbert George

Willemstad – Naar verwachting wordt deze week bekend welk besluit is genomen ten aanzien van Norbert George, topambtenaar bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) die al circa twee jaar thuis zat en niet op het werk verscheen. Dat is op te maken uit een verklaring van verantwoordelijk minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van SOAW. ,,In het algemeen geef ik geen informatie over zaken die betrekking op de relatie werknemer-werkgever, dat zou niet ethisch zijn.

Maar aan de andere kant wordt er deze week formeel een besluit hierover genomen, dat besluit is openbaar.”

De bewindsvrouw beaamde dat de zaak in de ministerraad van morgen wordt besproken. Enige tijd geleden verklaarde de toen nog pas aangetreden minister dat de zaak van George werd onderzocht. De minister vertelde daarbij dat George naar het ministerie had gebeld om mee te delen dat hij bereid was te werken.

Maar op dat moment was het onderzoek nog gaande. George kwam na een publicatie van zijn hand over misstanden bij de Centrale Bank van Curaçao zelf negatief in het nieuws.

Dat gebeurde nadat de Papiamentstalige ochtendkrant Extra schreef dat hij al een tijd niet meer op het werk was verschenen maar nog wel salaris ontving.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *