Snel nieuwe minister van Onderwijs

logo-pueblo soberanoWillemstad – De nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport zal medio december, voor kerst, worden beëdigd. Dat heeft fractievoorzitter van Pueblo Soberano, Melvin Cijntje, gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt.

Wie de functie zal vervullen, wilde de parlementariër gisteren nog niet bekendmaken; deze persoon wordt momenteel namelijk aan een screening onderworpen.

,,Maar over maximaal twee weken zullen we een nieuwe minister van Onderwijs hebben”, beloofde Cijntje.

Op geruchten die de ronde doen dat parlementariër Wini Raveneau de functie zal bekleden, wilde Cijntje gisteren niet ingaan.
Momenteel bekleedt Ivar Asjes (PS) naast zijn hoofdfunctie van minister-president ook de functie van minister van Onderwijs.
Dit doet hij sinds september nadat Rubia Bitorina als Onderwijsminister was opgestapt.
De nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport die voor het einde van dit jaar zal aantreden, zal na Asjes de zevende Onderwijsminister zijn die Curaçao in amper drie jaar tijd heeft gekend.
Bij de geboorte van het land Curaçao was René Rosalia de eerste minister van Onderwijs.
Na een conflict met de partij, trad hij af en werd hij opgevolgd door respectievelijk Lionel Jansen, Carlos Monk, Chucho Smits, Bitorina en de huidige Onderwijsminister Asjes.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *