Sobere herdenking moord op Kerwin Duinmeijer

Ruben Seferina van SPLIKA was een van de sprekers

Door  Redactie Aworaki
(foto: Curaçaohuis)

Bijna 30 jaar na de moord op Kerwin Duinmeijer, stond de Stichting Vrienden van Kerwin maandag opnieuw stil bij zijn dood. De Curaçaose Kerwin werd op 20 augustus 1983 doodgestoken door een skinhead. Elk jaar op deze datum organiseert de Stichting een samenzijn. Dit keer was de herdenking op de Dam in plaats van in het Vondelpark.

Dichela Imperator van de stichting Vrienden van Kerwin

Dichela Imperator van de stichting Vrienden van Kerwin
foto: Curaçaohuis

Dichela Imperator, voorzitter van de stichting, zegt dat de opkomst bij de herdenkingsbijeenkomst vrij mager was. “Ik denk dat dat ligt aan de vakantieperiode en omdat we een beetje aan de late kant waren met het uitsturen van de programma’s.” Imperator is pas op 1 juni begonnen als voorzitter. Mede daarom was de herdenking dit keer op de Dam, vlakbij de plek waar Kerwin werd vermoord.

Toch twijfelt de voorzitter niet aan het belang van de herdenking. “Vorig jaar was de opkomst best wel groot.” Volgend jaar moet de herdenking weer met een optocht zijn, zeker omdat het dan 30 jaar geleden is. “We gaan de traditionele optocht doen van de Dam naar het Vondelpark.”
Ze heeft nu ruim de tijd om een programma samen te stellen en mensen uit te nodigen. Imperator is al begonnen met het benaderen van de overheden op Curaçao en in Nederland om erbij aanwezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *