Sociale woningbouw in Wechi

Versgeperst.com wechi Versgeperst NIEUWS gerrit schotte Curaçao  premiergerritschotteCURAÇAO – De wijken Nieuw Nederland, Wechi, Tera Korá, Fortuna Ariba, Sapaté Ariba en Kortijn gaan grote infrastructurele verbeteringen krijgen. Premier Gerrit Schotte vertelde gistermiddag tijdens de persconferentie van de regering dat er ruim 25 miljoen gulden in het project wordt geïnvesteerd.

Schotte heeft onlangs een subsidieovereenkomst met de Europese Commissie gesloten ten behoeve van verbetering in de wijken. “De vorige regering was van plan om dit geld voor een tweede Megapier te gebruiken, maar daar is niks van gekomen” aldus Schottte. “Ik heb toen besloten om het geld voor dit project te gebruiken.”

Sociale woningbouw
Volgens Schotte worden de meeste werkzaamheden in Wechi gedaan. “We gaan 10 miljoen gulden in Wechi investeren. We gaan niet alleen schoonmaken, maar we gaan ook bouwen. Het betreft een gebied van 55 hectare en hier gaan we aan sociale woningbouw beginnen. Het is daarnaast de bedoeling dat er meer verdiepingswoningen zullen verschijnen, om zo beter gebruik te maken van het terrein.”

‘Water harvesting’
Schotte eindigde door te vertellen dat alternatieve energiebronnen in de nieuwe woningen in Wechi gebruikt zullen worden. “We gaan niet alleen vier of vijf verdiepingen omhoog, maar we gaan ook alternatieve energiebronnen gebruiken. Daarnaast zal ‘Water harvesting’ ook erg belangrijk zijn. Dit is wanneer regenwater opgevangen en opgeslagen wordt en daarna weer wordt gebruikt”, aldus de premier. Schotte gaf echter geen datum voor het begin van het project.

Bron: Versgeperst
Dossier: Project Wechi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *