South Caribbean Pride in 2014 op Curaçao

Kerken verzetten zich

Knipselkrant CuraçaoWILLEMSTAD — Curaçao zal tussen 30 april en 5 mei volgend jaar het gastland zijn van de eerste editie van de South Caribbean Pride, een homo- evenement.

Advertentie

Organisator Curaçao Gay Pro (CGPro) bracht eind september de eerste editie van de Curaçao Gay Pride.
Het evenement voor 2014 zal vele malen groter worden.
De verwachting is dat homoseksuelen, lesbiennes en transseksuelen uit het hele Caribisch gebied op het evenement af zullen komen.
Tijdens de South Caribbean Pride zijn twee parades geprogrammeerd.
Een botenparade op zee en een maskerparade in de binnenstad.
Beide evenementen zullen voor het eerst in het Caribisch gebied georganiseerd worden.
De promotie van het homo-evenement is al in volle gang.
Mario KleinmoedigEerder vertelde Mario Kleinmoedig van CGPro dat de organisatie al vroeg met de lokale autoriteiten in gesprek zal treden zodat alles vlekkeloos kan verlopen. Dit jaar gaf de politie geen vergunning af voor de manifestatie tegen homofobie in het Wilhelminaplein.
Daardoor zag CGPro zich genoodzaakt het evenement naar het Floris Suite Hotel te verhuizen.

De Asosashon di Pastornan Kristian (APK) (associatie van christelijke voorgangers) is inmiddels al in de pen geklommen om deze parades te boycotten.
Volgens de APK is een mars tegen homofobie overbodig omdat er geen aanwijzingen zijn dat homo’s op Curaçao worden gediscrimineerd of dat ze slachtoffer zijn van geweld.
De associatie is er sterk van overtuigd dat de mars tegen homofobie een voorwendsel is om homoseksualiteit te propaganderen en zo te bewerkstelligen dat het homohuwelijk wordt gelegaliseerd.
APK is een voorstander van therapie om homoseksualiteit te genezen.
Verder stelt de associatie in een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco dat geen enkele politieke partij op het eiland zich tijdens verkiezingscampagnes heeft uitgesproken voor de legalisatie van het homohuwelijk.
Daarom vinden de voorgangers het onrechtvaardig als het parlement of de overheid zelfstandig een vergunning afgeeft voor een publieke manifestatie die controversieel en voor een groot deel van de bevolking als aanstootgevend wordt ervaren zonder vooraf de bevolking te raadplegen. Volgens de associatie is op basis van de laatste volkstelling te concluderen dat het volk tegen het fenomeen homoseksualiteit is, en zijn er voldoende motieven om geen vergunning voor een homomars af te geven.
Zo is homoseksualiteit tegennatuurlijk en moet het huwelijk tussen hetero’s beschermd blijven.

Tegennatuurlijke passies mogen niet de basis zijn om het huwelijk te herdefiniëren”, aldus APK in de brief.

De brief is ondertekend door Gilberto Bakhuis (voorzitter), Said Flores (secretaris), Robin Lichtenberg (penningmeester), Robert Braumuller (lid) en Michael Look (commissaris).
Zij zijn ook bereid om de inhoud van de brief mondeling toe te lichten.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *