Souvenirverkopers willen niet weg bij Plasa Nobo

Souvenirkraampjes rondom Plasa Nobo - Foto |  José Manuel Dias

Souvenirkraampjes rondom Plasa Nobo – Foto | José Manuel Dias

WILLEMSTAD – Voor het einde van dit jaar moeten de souvenirkraampjes die nu rondom de Plasa Nobo liggen, terug naar het Waaigat en het Wilhelminaplein. Dit zegt city supporter, Henny Reinilia, die belast is met het toezicht van de binnenstad.

De locatie rondom Plasa Nobo was bedoeld als een tijdelijke plek voor de souvenirverkopers totdat de renovatie van het Wilhelminaplein klaar zou zijn. De renovatie is twee jaar geleden voltooid en nog steeds zijn de kraampjes niet verplaatst. Ook de verkopers van Waaigat hebben ondertussen hun stand bij Plasa Nobo geplaatst.

Een reportage van José Manuel Dias


Geen vergunning

“Ze hebben geen vergunning om daar te staan”, zegt Reinilia.

Hij beschouwt dit als een grove nalatigheid van de politie, die belast is met de controle en het verlenen van vergunningen. Naast dat ze geen vergunning hebben, vormen de souvenirkraampjes ook een gevaar voor het publiek omdat de materialen voor de stands niet adequaat zijn.

De verkopers van Waaigat willen niet terug.

“Daar sterven we van de honger, we verkopen niets daar”, klagen de verkopers.

Ze willen niet verspreid worden en stellen daarom voor een centrale plek te creëren waar souvenirs verkocht mogen worden.

Door José Manuel Dias

Bron: Caribischnetwerk.NTR

Een Reactie op “Souvenirverkopers willen niet weg bij Plasa Nobo

  1. Toch fijn dat we zo’n eigenwijze kwast is die de mensen het leven onmogelijk maakt. Om te verkopen moet je staan waar mensen zijn en niet op een plaats waar een ambtenaar vindt dat het allemaal leuk verspreid is. Dat is geen beleid, dat is vernielzucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *