Spanning in coalitie

navarro-09092013Willemstad – Hoewel niet zo genoemd, zijn er wel spanningen binnen de PS/PAIS/PNP/Sulvarancoalitie die sinds begin dit jaar regeert. Twee echte ministers, Jeanne-Marie Jeanne-Marie Francisca (PS) en Nelson Navarro (PAIS), én Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) in Den Haag liggen onder vuur.


Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn vanwege haar debacle inzake sociale werkplaats Tayer Soshal Santa Martha, waar zij door de rechter in het ongelijk is gesteld; behalve de oppositie zijn er bij PAIS die vinden dat Francisca ‘de eer beter aan zichzelf kan houden’.

Minister Navarro van Justitie wordt hard bekritiseerd door PS-Statenlid Elmer Wilsoe, zijn voorganger op deze post, in verband met ‘gezagsfouten’ rond de bewaking van gedetineerde Luigi ‘Pretu’ Florentina die in zijn cel zelfmoord pleegde.

Wiels houdt de politieke gemoederen bezig met haar vermeende vriendjespolitiek op het Curaçaohuis en sterke aanwijzingen dat zij knoeide met haar curriculum vitae.
Ondanks de verontwaardiging en door de oppositie aangekondigde motie tegen Francisca, lijkt de ophef vooralsnog niet direct te leiden tot het vertrek van bewindslieden.
Navarro geeft vandaag een persconferentie.
Francisca mag van PAIS tekst en uitleg geven.
Over de GevMin geeft PAIS-leider Alex Rosaria aan eventueel genoegen te nemen met een ‘openlijk pardon’ van Marvelyne Wiels.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *