Speciale toeristenpolitie wordt nog deze week officieel’

politie-petWillemstad – Eigenlijk hadden ze per 1 november in actie moeten komen, de agenten van de speciale toeristenpolitie Politur. Toch zijn er nog geen ‘Politurs’ te vinden op straat, maar nog deze week, zo belooft Humphrey Josefa, voorzitter van de werkgroep Politur, zal de speciale toeristenpolitie officieel worden.

,,Zoals we gezegd hebben hadden we Politur het liefst per 1 november operationeel willen laten zijn. Wij zijn nu bezig met het passeren van de akte van de stichting bij de notaris. Hopelijk kunnen we dat deze week doen zodat de stichting officieel is”

, legt Josefa uit.
Dit is niet een normale stichting, meent de voorzitter.
Volgens Josefa zal het gaan om een zogenoemde public-private partnership (PPP).
Veel details wil de voorzitter er nog niet over kwijt, ‘die komen later deze week’.
Ondertussen zijn de zogenoemde Politurs al wel volop in training. Josefa:

,,De politie is bezig met de nodige voorbereidingen. Mensen moeten namelijk een speciale training krijgen, zo wordt er bijvoorbeeld focus gelegd op de taal.”

Eerder lieten Justitieminister Nelson Navarro en de minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm (beiden PAIS) weten dat de politie is opgericht om Curaçao veiliger te maken voor de toerist.
Politur zal extra zichtbaar zijn op straat, zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn voor de bezoekers van het eiland.
De voornaamste taken van deze speciale eenheid zijn het verlenen van hulp aan toeristen en om de orde en veiligheid op straat te bewaken.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *