Spoeddebat in Staten gratis onderwijs volgende week

Willemstad – De spoedvergadering omtrent gratis onderwijs die oppositiepartij PAR bij Statenvoorzitter Asjes heeft aangevraagd, zal niet deze week plaatsvinden. Dat liet Asjes gistermiddag weten. Hij gaf aan dat minister Monk van Onderwijs deze week te druk is met het begin van de scholen om in de Staten langs te komen. ,,De vergadering zal ergens volgende week plaatsvinden, we moeten afwachten wanneer dit precies zal zijn”, aldus Asjes.
PAR eiste dat de openbare vergadering binnen 24 uur gehouden zou worden met het oog op de scholen die vandaag weer beginnen.
Ouders van schoolgaande kinderen willen weten hoe het staat met de bijdrage die ze voor het funderend onderwijs moeten betalen, maar er zijn ook vragen over het bedrag dat de overheid betaalt voor leerlingen binnen het voortgezet onderwijs.
Ouders die al hebben betaald willen weten of zij het geld terug zullen krijgen en ouders die bij de bank een lening hebben afgesloten om het boekengeld te betalen willen weten of ze rente over het gehele bedrag terugkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *