‘Sportbeleid chaos’

Ivar Asjes

MFK wil vergadering de minister van Algemene Zaken, Ivar Asjes (PS), omdat hij zich tot nu toe met sport heeft beziggehouden, en ook de minister van Sport, Irene Dick (PS)

WILLEMSTAD – De MFK wil in de Staten een vergadering houden over het sportbeleid, wat volgens de partij een totale chaos is. De fractie wil dat bij die vergadering de minister van Algemene Zaken, Ivar Asjes (PS), uitgenodigd wordt, omdat hij zich tot nu toe met sport heeft beziggehouden, maar ook de minister van Sport, Irene Dick (PS).

De MFK-Statenleden verwijzen naar het pas ingestelde Fundashon Instituto Nashonal di Deporte Kòrsou (FINDK, nationaal sportinstituut) terwijl in 2012 ook al door een PS-minister een plan is gemaakt voor een nationaal sportinstituut in samenwerking met het sportinstituut Sedreko.

Volgens de MFK heeft Asjes een consultant ingeschakeld voor de oprichting van het nationale sportinstituut, zonder hiervoor een openbare aanbesteding te doen. Deze consultant zou 1,2 miljoen gulden opstrijken voor het opstellen van een businessplan.

,,Daar komt bij dat er ook al de Fundashon pa Deporte i Responsabilidat Sosial (FDRS) is opgericht door Statenlid Glenn Sulvaran en de aan hem gelieerde minister van Financiën, José Jardim, dat geleid wordt door Malvina Cecilia. Hier is ook al, tegen alle wettelijke regels in, met terugwerkende kracht veel geld in gestoken is. Daar komt bij dat er ook altijd nog Sedreko is die onzeker is over de toekomst en telkens maar weer op de nodige subsidie moet wachten. De gevolgen zijn desastreus, zoals bijvoorbeeld met het busvervoer van scholen naar het sportcomplex SDK duidelijk is geworden. Asjes behandelt Sedreko tegen alle regels van goed bestuur in”, zo wordt aangevoerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

2 Reacties op “‘Sportbeleid chaos’

  1. Als er 1,2 milhoen is uitgegeven aan een consultant, dan riekt dat naar corruptie…

    Was Gerrit S., de consultant? want die schijnt ook giga bedragen te krijgen voor zijn consults aan Van der dijs en Corollo.

  2. Abraham Mossel

    Dat er zakken gevuld moeten dat weten wij als volk ook wel Gerrit de Raaf!. Maar als je commentaar wil geven over verkeerde uitgaven dan zou ik eerst maar eens op tellen wat er in die twee jaar cabinet RAVENSTIJN in verkeerde zakken zijn terecht gekomen dat houd met 250 miljoen niet op, dus ik zou zeggen hou je mond en kijk in je eigen zak, en privé kluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *