SSC steekt website in nieuw jasje

SSC

De vernieuwde website is gistermiddag in het gebouw van de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) geopend door Miss Curaçao World.

WILLEMSTAD — De Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) heeft gisteren haar vernieuwde website gelanceerd. Miss Curaçao World 2014, Gayle Sulvaran, drukte tijdens de persconferentie als eerste de enterknop in en opende daarmee in het bijzijn van iedereen de nieuwe website.

De website bestond al, maar is nu in een nieuw jasje gestoken.

“De site is makkelijker toegankelijk voor bezoekers. Onze activiteiten zijn erop te vinden, we posten (powerpoints) nieuws en vooral foto’s, aangezien jongeren veel naar foto’s kijken in deze tijd”, vertelt Margit de Freitas, directeur SSC.

Er staat een kalender van schoolactiviteiten op de site. Vaak zijn dit educatieve activiteiten. Ook kan iedereen een eigen SSC-account aanmaken. Er is een link voor studenten: het Studenten Volg Systeem. Hier kunnen ze hun opleiding vermelden en zo zien wie dezelfde opleiding volgt en ervaringen delen. Dit kan op dezelfde school zijn maar ook in een ander land zoals Nederland, Colombia of Amerika. Miss World 2014 zou dit jaar gaan studeren in Nederland, maar stelt het een jaar uit.

“Ik ga me aankomend jaar voorbereiden op de missverkiezing. Ik wil later tandarts worden voor mensen met een afwijking, want ik heb veel geduld.”

Het nieuwe sociaal leenstelsel voor studiefinanciering brengt een hogere studieschuld met zich mee voor studenten maar ze kunnen er langer over doen om het af te lossen. Nu moeten studenten binnen vijftien jaar hun schuld afbetalen. Dit verandert naar 35 jaar.

“Wij verzorgen duidelijke voorlichting voor de jongeren die gaan studeren, zodat ze weten waar ze aan beginnen wat betreft studie en de kosten hiervan. De stichting doet ook een gift van achtduizend gulden waar wel strikte voorwaarden aan verbonden zijn. Het doel is dat jongeren ontwikkelen en niet te vaak van studie veranderen. Ook niet hun studie verwaarlozen en vervolgens opnieuw bij mama intrekken en terug bij af zijn”, aldus Freitas.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *