‘Stappen tegen Marvelyne Wiels noodzakelijk’

Armin KonketWillemstad – Asjes moet stappen ondernemen om de schade die Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels aan het imago van Curaçao aanricht te bedwingen. Dat stelt Statenlid Armin Konket van de PAR in een schrijven aan premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano).


Konket doelt hiermee op de commotie die is ontstaan op Curaçao en in Nederland naar aanleiding van vermeende fraude van Wiels op haar curriculum vitae.
Deze zogenaamde fraude is echter niet het enige punt van discussie omtrent de huidige Gevolmachtigde minister die tevens de zus is van wijlen Helmin Wiels.
Zij zou ook vrienden en familie voortrekken en baantjes aanbieden binnen het Curaçaohuis zonder hiervoor de nodige sollicitatieprocedure te hebben gevolgd.

,,De PAR-fractie heeft kennis genomen van de aandacht van zowel de lokale als de internationale pers voor de huidige Gevolmachtigde minister.
Het is voor ons op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat een persoon die zo’n belangrijke functie bekleed, het vertrouwen van de premier kan blijven genieten om de ogen, oren en mond van de Curaçaose regering in de Rijksministerraad te zijn”,

aldus Konket, die verschillende vragen over deze situatie stelt.
Zo wil het Statenlid onder andere weten of Asjes ook van mening is dat de persoon die als Gevolmachtigde minister fungeert van het vertrouwen van in ieder geval de premier moet genieten. En:

,,Denkt u dat iemand die liegt over haar opleiding en carrière het vertrouwen van het volk verdient? Bent u het erover eens dat de recente berichtgevingen over mevrouw Wiels schade richten aan het imago van Curaçao?”

 

Recente berichtgeving

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *