Staten vergaderen over mediainstallatie nieuwe vergaderzaal

media-instalatieWILLEMSTAD — De Staten van Curaçao zijn maandag akkoord gegaan met een offerte voor de levering van de media- en geluidsinstallatie voor de in renovatie zijnde vergaderzaal van de Staten aan het Wilhelminaplein 4. Over de naam en het bedrag worden geen mededelingen gedaan. Maar voor zover de Amigoe heeft kunnen nagaan gaat het om de SIM Groep.

Advertentie

SIM Groep is geen onbekende op Curaçao.
Het bedrijf verzorgt op dit moment de website van het Ombudsinstituut en de woningbouwstichting FKP. Tijdens de behandeling van het voorstel, dat al eerder door de Huishoudelijke Commissie van de Staten was goedgekeurd, bracht Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) naar voren dat het zou gaan om een bedrijf dat de audio en video zou leveren voor zowel het Arubaanse en Sintmaartense parlement en dat het ook in Nederland actief zijn. Navraag op St. Maarten leert echter dat er nog geen besluit is genomen over een deal tussen SIM Groep en het Sintmaartense parlement.
Het bedrijf zal zowel de audio, als de video van vergaderingen van de Staten gaan leveren.
Het zou gaan om een ultramodern systeem dat zeer effectief en veilig zou zijn.
De servers van het systeem zijn in een beveiligde bunker in Nederland ondergebracht.
Franco stelde dat het systeem zeer kostenbesparend zou werken.
media-instalatie2De vergadering van maandag was nodig, zo legde Franco uit, omdat op de begroting voor de Staten van 2013 een bedrag van 7 miljoen gulden was bezuinigd.
In deze 7 miljoen zat ook het bedrag dat nodig was voor de installatie van de nieuwe media-installatie in de zaal die nu wordt gerenoveerd.
Dit bedrag zal op de begroting 2014 worden teruggestort en hiervan zal de aanschaf van de mediainstallatie worden gefinancierd.
De offerte was het gevolg van een aanbestedingsproces en kon al eerder op steun van de Huishoudelijke Commissie rekenen.
De vergadering vond plaats vlak na de ontmoeting tussen de Statenleden met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Daarom werd de Statenvergadering bijgewoond door parlementariërs in plechtige kledij, terwijl enkele vrouwelijke Statenleden zelfs opvallende en frivole hoeden droegen.
De behandeling in de openbare vergadering nam maar enkele minuten in beslag.
De gerenoveerde vergaderzaal wordt eind deze maand opgeleverd.
Maar aangezien er meer tijd nodig zal zijn om de media-installatie te installeren, is reeds besloten dat pas in het nieuwe jaar van de gerenoveerde zaal gebruik kan worden gemaakt.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *