Statenlid Leonara wil cijfers UTS

Sherwin LeonoraWillemstad – Parlementariër Sherwin Leonora van coalitiepartij PS heeft naar aanleiding van het aangekondigde ontslag van 200 UTS-werknemers, cijfers van het bedrijf opgevraagd aan minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning.

Advertentie

,,Kan de minister uitleggen op grond waarvan de ceo een drastische maatregel wil treffen om het personeel te ontslaan?”

Leonora wil voorts ook weten hoe de huidige financiële situatie van het bedrijf is en wat de prognoses voor de cashflow zijn.
Ook wil de parlementariër een overzicht van de actuele uitgaven en baten van de bedrijven Unica in Suriname en SKS op Saint Kitts en Nevis.

,,Hoe groot was de toename van het aantal personeelsleden de afgelopen 5 jaar bij UTS en kan de minister het uitsplitsen in technisch personeel, assistentie/ ondersteuning van de directie en administratief werk?”

Leonora wil de monetaire waarde weten van de ‘Indefeasible Rights of Usage’ (IRU) van UTS (de huur van glasvezelparen bij de eigenaar, met de garantie dat de huurder gedurende de overeenkomst de glasvezels uitsluitend voor eigen gebruik mag hebben, red.)
De vraag wordt ook geopperd in hoeverre de toekomstige leningen bestemd zijn voor de IRU.
De PSpoliticus wil een overzicht krijgen van de verschillende kabelsystemen (IRU) waar UTS in investeerde en de waarde ervan.

UTS zou in onderhandeling zijn over de verkoop van kabelsystemen.
De vraag is of de bewindsman daarvan op de hoogte is en of Balborda de onderhandelingspartners van UTS kent.
Het telecombedrijf verkeert volgens Leonora in een positie waarbij herfinanciering vanuit lokale banken mogelijk is.
De PS-politicus wil weten of dit bekend is bij de bewindsman.
Balborda krijgt ook het verzoek om de prognoses van de verschillende investeringen voor het bedrijf te specificeren en uit te leggen waarom de begroting voor 2014 door de RvC is goedgekeurd zonder dat er een Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaatsvond.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *