Status onderzoek Kanoa-lijk raadsel

Willemstad – Zowel het Openbaar Ministerie als de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kunnen niet vertellen hoe het staat met het forensisch onderzoek naar het lichaam dat in maart bij Playa Kanoa werd gevonden. Dat meldt Aworaki, de nieuwssite van de Wereldomroep. Alle partijen wijzen naar elkaar voor antwoord.
Het stoffelijk overschot dat op Playa Kanoa werd gevonden, werd in mei in een speciale bergingscapsule naar het NFI gestuurd met de opdracht om de identiteit en de doodsoorzaak te onderzoeken.
Voor het achterhalen van de identiteit werd ook DNA van vermiste personen, waaronder dat van de sinds januari vermiste 19-jarige Rayzienne Scoop, meegestuurd.
Begin juli liet het Curaçaose OM nog weten de resultaten ‘binnen een aantal weken te verwachten’.
Nu, weken later, blijkt het ineens een raadsel te zijn wat de uitslag van het onderzoek is en wanneer het wel wordt verwacht.

,,De opdracht is door de politie van Curaçao gegeven. Bij hen kun je misschien om meer opheldering vragen”, reageert OM-woordvoerder Norman Serphos.
De politie verwijst echter terug naar het OM, net zoals het NFI zelf, alhoewel die tijdens het interview twijfels uit over of het OM wel de opdrachtgever van het onderzoek is geweest.

,,Ik moet heel even uitzoeken wie exact de opdracht heeft gegeven, dat kan inderdaad ook de politie van Curaçao zijn geweest”, aldus een woordvoerder van het NFI.
Of het onderzoek al is afgerond of nog in volle gang is, is ook een raadsel. Het NFI laat weten daar geen uitspraken over te kunnen doen zonder toestemming van de opdrachtgever.

,,We doen dat bewust niet omdat we een eventueel lopend politieonderzoek niet willen frustreren. Het kan namelijk zijn dat de politie om tactische redenen nog bepaalde informatie niet bekend wil maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *