Steeds meer bordjes vallen om

WILLEMSTAD — Het kan geen enkele weggebruiker meer ontgaan.
Het straatbeeld wordt ontsierd door omgevallen verkeersborden en wegwijzers.
En het fenomeen neemt steeds meer toe, bevestigt ook Openbare Werken.

bordjes-1Maar daar moet binnenkort verandering in komen als de procedure rond de openbare aanbesteding voor aannemers die de verkeersborden repareren is afgerond.
Naar verwachting is dat een maand.
Dat zegt Lionel Hooi, hoofd afdeling beheer & onderhoud van Openbare Werken.
Er liggen wel nieuwe verkeersborden in het magazijn van OW, maar eerst moet de opdracht gegund worden aan de aannemer die de beste offerte heeft ingediend.
Zodra dat bekend is, kan deze dus gelijk aan de slag.

En er valt veel te repareren, getuige de foto’s van Amigoe-fotograaf Edsel Sambo na amper een uurtje rijden.
bordjes-2Een lokale ochtendkrant suggereerde zelfs dat verkeersborden expres worden vernield, juist om te kunnen repareren.
Maar daar is volgens Hooi geen sprake van.
Men kan zich afvragen hoe een auto eruit ziet nadat de bestuurder tegen de aluminiumpaal van een verkeersbord is gereden. Maar tot nu toe heeft geen enkele bestuurder zichzelf gemeld bij Openbare Werken met de mededeling dat er een verkeersbord is vernield en dat hij of zij de schade wil betalen.

“En een dumptruck die langs raast, zal waarschijnlijk niet eens gemerkt hebben dat er een bord is gesneuveld”

, merkt Hooi droog op.

Een van de vereisten voor een verkeersbord is dat het wel tegen een stootje moet kunnen, maar als er een voertuig tegenaan botst, de bestuurder ook niet het leven moet laten.
Met andere woorden: een verkeersbord mag niet levensgevaarlijk zijn.

bordjes-3Intussen sneuvelen dus steeds meer borden en moet de weggebruiker soms de nek zowat verrekken om nog te kunnen herleiden welke regels er gelden.
Of er daardoor ook meer ongelukken gebeuren, bijvoorbeeld omdat niet duidelijk is wie er voorrang had omdat het verkeersbord niet goed zichtbaar is, kan echter niet bevestigd worden door Curaçao Road Services.
Het is dus nog even geduld hebben voor het straatbeeld weer wat meer wordt opgefleurd door verkeersborden die wel rechtop staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *