Steward veroordeeld voor witwassen

Willemstad – Een 27-jarige man met de initialen R.N.J.S. is gisterenochtend veroordeeld voor het witwassen van ruim 30.000 euro, zo meldt het Openbaar Ministerie.
De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 170 voorwaardelijk en het geld werd verbeurd verklaard.

De man was als steward werkzaam bij luchtvaartmaatschappij KLM toen hij op 7 juni werd betrapt tijdens een douanecontrole met een geldbedrag van 30.000 euro.
Het geld, dat voornamelijk bestond uit waardebriefjes van 500, 200 en 50 euro, zat verstopt op verschillende plaatsen en was verdeeld over twee koffers.
De eis van de officier van justitie was het verbeurd verklaren van het geld en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor het niet voldoen aan de meldingsplicht om grote geldbedragen bij aankomst te melden en voor het ‘opzettelijk witwassen’ van geld.
Beide feiten achtte de rechter bewezen.
De rechter vond de verdediging dat het om spaargeld zou gaan niet aannemelijk.

,,U heeft misbruik gemaakt van uw beroep. Een kwalijke zaak terwijl u met het witwassen van geld de drugshandel heeft faciliteerd”

, aldus de rechter.
De man had geen strafblad en heeft bij zijn aanhouding een dag in voorarrest gezeten, hiermee is door de officier van justitie bij de eis rekening gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *