Stichting Accretio krijgt subsidie van SOAW

WILLEMSTAD — De Stichting Accretio Reboundvoorziening zal met ingang van volgend jaar weer gesubsidieerd worden door de regering. Dit bevestigt de bestuursvoorzitter van de stichting, Herman Schnitzler. Een Ministeriële Beschikking (MB) werd gistermiddag tijdens een bezoek van minister Jeanne-Marie Francisca (PS) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn op het kantoor van de stichting, aan het bestuur verstrekt.

 

Een van de jongeren die door de stichting opgevangen wordt, vertelt zijn ervaringen aan minister Francisca.

Een van de jongeren die door de stichting opgevangen wordt, vertelt zijn ervaringen aan minister Francisca.

De subsidie is voor de periode van een jaar en bedraagt ruim een half miljoen gulden, zegt minister Francisca desgevraagd.
De directie en het bestuur van de stichting zijn net als de ouders zeer tevreden dat de jongeren – die eerder door de stopzetting van de subsidie tijdens het behandelingstraject op straat werden gezet – weer opgevangen kunnen worden voor professionele begeleiding en behandeling. De ouders waren eerder zeer teleurgesteld met de tijdelijke sluiting van de stichting afgelopen juli door financiele problemen. Binnen twee weken na sluiting zijn zeker vier jongeren weer in de fout gegaan en dreigden meer jongeren weer met Justitie in aanraking te komen.
Reden te over voor de directie en het bestuur om naar Nederland af te reizen om fondsen te werven, waar Accretio door het fonds ‘Kansen voor Jongeren’ geselecteerd werd voor een financiële bijdrage van 50.000 euro per jaar, gedurende vier achtereenvolgende jaren.
Het ministerie van SOAW liet daarna doorschemeren dat de subsidie voor het eind van dit jaar hervat zal worden.
De stichting werkt samen met Skuchami/Yuda bo Yu, Sociale Vormingsplicht, Fundashon Maneho pa Adikshon, Kinderoorden Brakkeput, het Openbaar Ministerie, alle schoolbesturen en de Koninklijke Marine.
Bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *