‘Stop misbruik referendum’

Willemstad – DP-leider Norbert George vindt dat het referendum van 15 mei niet voor politieke doeleinden mag worden misbruikt. In een persconferentie gisteren in de sede van de DP aan de Piscaderaweg 1 zei de partijleider teleurgesteld te zijn dat het referendum door andere partijen wel wordt gebruikt als ‘ordinaire verkiezingscampagne’.

,,We zullen niet toestaan dat dit ons volk verdeelt. In een referendum moet het volk zich uitspreken, niet de politici”, aldus George.

Vandaar herhaalde hij dat hij geen stemadvies geeft.

,,Iedereen moet zelf de afweging maken. Partijleden kunnen zowel ‘sí’ als ‘no’ stemmen, ze blijven lid van deze partij.”

De partij heeft zich de afgelopen weken beperkt tot het geven van informatie over het referendum, zowel tijdens de bijeenkomsten in de sede als op aanvraag bij mensen thuis. ,,Andere politieke partijen geven verkeerde informatie en praten over zaken die helemaal niets te maken hebben met het referendum”, aldus George. Volgens hem heeft financieel toezicht niets met het referendum te maken.

,,Of we nu nee of ja stemmen, we hebben financieel toezicht nodig. Dat heeft ieder land nodig. Wat betreft de politieke agenda op het gebied van zaken als onderwijs, gezondheidszorg, cultuur en sport kiezen we tijdens de verkiezingen partijen vanwege hun programma op dat gebied. Daar maken ze dan in een coalitie afspraken over om beleid te voeren. Ook dat staat los van het referendum.

Dat moet nu niet naar voren worden gehaald.”

Hij noemde het verder onterecht dat gedeputeerden stellen dat met ja het pensioen van de ambtenaren veilig wordt gesteld.

,,De pensioenen moeten goed beheerd worden, los van de uitkomst van het referendum.”

Verder stelde George dat zelfs het punt van schuldsanering niet afhankelijk is van de uitkomst van het referendum.

,,De Antillen en ook Curaçao hebben al voldaan aan de voorwaarden die Nederland heeft gesteld om met de schuldsanering te beginnen. Daarmee is ook al begonnen.”

Hij deed een oproep aan de andere partijen het referendum niet te gebruiken als chantagemiddel.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *