Strijd om Tayer Soshal houdt aan

Francisca neemt Glenn Camelia in de arm om bestuur alsnog te ontslaan

Jeanne-Marie-Francisca-225x300Willemstad – Het bestuur en de directie van Fundashon Tayer Soshal Santa Martha heeft wederom advocaat Bertie Braam in de arm genomen om een andere poging van minister Jeanne-Marie Francisca om hen te ontslaan te bevechten. Dat heeft bestuurslid Mayra Coffie gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

Advertentie

Volgens Coffie is de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, sinds de eerdere uitspraak van de rechter om hen weer toegang tot de werkplaats te verschaffen, bezig om een nieuwe manier te vinden om het bestuur en de directie van de sociale werkplaats weg te werken.

,,Ze heeft haar eerdere advocaat; mevrouw Pietersz, vervangen voor Glenn Camelia en zet nu alles op alles om ons alsnog weg te krijgen”, aldus Coffie gisteren.

Volgens het bestuurslid is minister Francisca afgelopen maandag met drie documenten komen aanzetten waarop het bestuur moet reageren.
Het betreft een scan van de financiële situatie bij Tayer Soshal, uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers (PWC) en twee rapporten van Skuchami; één waarbij met de werknemers is gesproken en een ander waarbij er is gesproken met de deelnemers.
De minister heeft het bestuur anderhalve dag de tijd gegeven om zich over de documenten te buigen.
Vandaag verwacht ze antwoord.
Over een plan van aanpak over hoe om te moeten gaan met de deelnemers van de sociale werkplaats, zegt Coffie nog niets te hebben gehoord van de minister.
Ondertussen staan de deelnemers nog elke dag buiten en is er van werken geen sprake.

,,Wij houden ons rustig”, aldus Coffie. ,,We hebben altijd gezegd dat deze mensen niet onze tegenstanders zijn.”

Hoewel de rechter in zijn uitspraak heeft gezegd dat de minister van SOAW na overleg met het bestuur en de directie met een actieplan moet komen om de deelnemers tot rust te brengen. Hiervan is volgens Coffie echter nog geen sprake.

,,De minister vindt dat zij niet degene is die dit moet doen.
Volgens haar is dit des bestuurs en heeft zij hier niets mee te maken.
Ze zei maandag dat de mensen die buiten staan (deelnemers die momenteel niet werken) een eigen verantwoordelijkheid hebben.”

Tijdens het gesprek met minister Francisca afgelopen maandag heeft het bestuur ook gevraagd hoe het zit met de subsidieaanvraag voor 2014.
Hiervoor heeft de SOAW-minister het bestuur doorverwezen naar Jeanette Juliet Pablo; de interim sectordirecteur van Familie en Jeugd bij het ministerie van SOAW.
Vandaag zal het bestuur om de tafel zitten met Pablo.
Minister Francisca was gisteren nog steeds onbereikbaar.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *