Sulvaran doorbreekt stilzwijgen

Door: Redactie Versgeperst

versgeperst.com radio hoyer PAR onafhankelijk statenlid NIEUWS Glenn Sulvaran Curaçao  Glenn Sulvaran 3 127x85 style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Glenn Sulvaran, voormalig PAR-lid en nu onafhankelijk Statenlid, doorbrak vandaag zijn stilzwijgen. Bij verschillende media, waaronder Radio Hoyer, gaf Sulvaran uitleg over zijn handelen van afgelopen vrijdag toen er een breuk ontstond tussen PAR en Sulvaran.

De breuk ontstond nadat duidelijk was geworden dat de aanpassing die de PAR in de intentieverklaring wilde, niet door de overige partijen PS, PAIS en PNP werd geaccepteerd. Volgens Sulvaran werd in de loop van vrijdagmiddag duidelijk dat de deadline van 16.30 uur voor informateur Glenn Camelia niet gehaald zou worden en hij voelde zich genoodzaakt zich af te scheiden van de PAR en als onafhankelijk Statenlid de intentieverklaring te tekenen.

Problemen
Sulvaran vindt de coalitie PS, PAIS, PNP en hij als onafhankelijk lid op dit moment de beste oplossing voor het land. Door zich af te scheiden wilde hij voorkomen dat er een coalitie met de MFK erin zou worden gevormd. Dit is volgens de parlementariër niet de beste oplossing voor de problemen waar Curaçao voor staat. De afgelopen twee jaren zijn daar volgens Sulvaran het beste bewijs voor.

Rust en vrede
Met de nu gevormde coalitie zal het land de kloof tussen Si en No het beste overwinnen, aldus Sulvaran. Met de huidige verdeeldheid zal Curaçao de problemen waarvoor het eiland staat niet kunnen oplossen. De verschillen tussen afkomst, arm en rijk, zwart en blank moeten volgens Sulvaran verdwijnen en er moet gewerkt worden aan rust en vrede op het eiland.

PAR eerlijke kans
Het onafhankelijk Statenlid is voorstander van een kabinet op een bredere basis dan de huidige elf zetels. Het zal de problemen niet oplossen door het lage draagvlak voor beslissingen die genomen moeten worden. Hij is er daarom voorstander van PAR een eerlijke kans te geven om zich bij het nieuwe kabinet te voegen.

Portefuille
Sulvaran heeft nog geen kandidaat in gedachten die hij zal voordragen voor het te vormen kabinet. Ook heeft hij nog geen voorkeur voor een bepaalde portefeuille. De drie partijen PS, PAIS, PNP en Sulvaran zaten vanmiddag weer rond de tafel om te praten over de formatie.
De uitkomsten daarvan zijn nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *