Sulvaran: Onderzoek rechters

Eldon Peppie Sulvaran: Sulvaran: onderzoek Rechters

Eldon Peppie Sulvaran: Sulvaran: onderzoek Rechters

Willemstad – Advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran van het kantoor Sulvaran & Peterson heeft zeer zware kritiek op het functioneren van de lokale rechterlijke macht en de integriteit van rechters.

Gistermiddag stuurde hij een bericht uit naar enkele media, waarin hij een oproep doet voor een ‘diepgaand onderzoek naar het slechte functioneren en het machtsmisbruik in ons Gerecht’. In een verslag maakt hij melding van praktijken waarbij onwettig handelen door rechters onderling zou worden afgedekt.

Rechters-commissarissen die niet onafhankelijk werken, maar alsof ze Officier van Justitie zijn.

,Hij stelt in staat van beschuldiging en hij zelf spreekt ook recht.”

Volgens Sulvaran worden fouten van collega’s verdoezeld, wijzen rechters vonnis nog voor behandeling of zonder behandeling van de zaak, dreigen rechters met hogere straffen als veroordeelden overwegen gebruik te maken van hun fundamentele recht op beroep.

De advocaat laakt ook rechters die in zijn ogen te onervaren zijn of kennis en kunde missen.

,,Wat hier wordt beschreven, kan niet worden gekwalificeerd als menselijke fouten. Het gaat om bewust optreden en met voorbedachten rade, waarbij de rechten worden geschonden door degenen die beter moeten weten en hun macht misbruiken.”

Sulvaran pleit voor optreden, want intern zou hier niets tegen worden gedaan. De rechtsstaat is in het geding, meent de strafrechtjurist.

,,Wij eisen neutrale rechters, die onpartijdig en integer zijn, zoals een rechter behoort te zijn.”

In een apart document wordt een casus besproken waarbij advocaat Marije Vaders is betrokken. Deze bijlage is ook gestuurd
naar de Staten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *