Surfspot in as gelegd

De trieste aanblik van vanochtend

De trieste aanblik van vanochtend

WILLEMSTAD — Een brand waarvan de oorzaak nog niet bekend is, heeft het ‘surfdorp’ aan de Sint Jorisbaai volledig in de as gelegd.

Zoals het tot gistermiddag nog was

Zoals het tot gistermiddag nog was

Van de houten bouwwerken met vele zitjes en uitkijkposten gemaakt van onder meer gesprokkeld wrakhout bij St. Jorisbaai, is vrijwel niets meer over.
De vele houten hutjes, de bar, de zitjes met overkappingen, de trap met podium – vanaf 2008 door vrijwilligers uitgebouwd – stonden vanochtend omstreeks acht uur nog in brand.

De sfeervolle ambiance wist doorgaans vele windsurfers, wandelaars en vissers van zowel lokale bodem als toeristen om de gezellige sfeer te trekken.
Ed de Groot, die met toestemming van de familie Bakhuis – de eigenaren van het terrein – de bouwwerkjes vanaf 2008 met vrijwilligers

Een intrieste Ed de Groot wordt getroost

Een intrieste Ed de Groot wordt getroost

heeft uitgebouwd tot een plek die als een ‘waar boegbeeld van een jongensdroom omschreven werd’, rijdt omstreeks 8.30 uur via de Sta. Rosaweg naar ‘het surfdorpje’.
Met bezorgdheid en trilling in zijn stem, doet hij navraag of de bouwwerken inderdaad in brand staan en of het erg is?
Eenmaal op locatie maakt hij een verslagen indruk als hij de schade opmaakt:

“Alles is weg, de gehele middensectie en wat opvalt zelfs de trap met podium de berg op, is tot op de spijker verbrand.
Maar ik geef het niet op, alles wordt weer opgebouwd!”

Belangstellenden kunnen zich als vrijwilliger via eh.de [email protected] opgeven om mee te helpen aan de schoonmaak of voor schenkingen van materiaal zoals hout en verf.

Een Reactie op “Surfspot in as gelegd

  1. Edwin Bohm

    Ed en Carola,
    Ook al ben ik er nooit geweest, heb altijd wel mee kunnen genieten van de ambiance daar. Ik hoop dat dit jullie niet teneer slaat en dat er met dezelfde passie weer iets moois van gemaakt wordt. Natuurlijk ook door al de andere vrijwilligers !!

    Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *