SXC geeft uitleg in Staten

Statenleden Armin Konket, Humphrey Davelaar, Alex Rosaria en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina maakten kennis met de initiatiefnemers van Space Expedition Curaçao.  FOTO SXC

Statenleden Armin Konket, Humphrey Davelaar, Alex Rosaria en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina maakten kennis met de initiatiefnemers van Space Expedition Curaçao.
FOTO SXC

Willemstad – Space Expedition Curaçao (SXC) heeft maandag een bezoek gebracht aan de Commissie Economische Zaken in de Staten. Daar hebben initiatiefnemers Ben Droste en Harry van Hulten een presentatie gegeven over hun plan om volgend jaar vanaf Hato de ruimte in de gaan.
Behalve de Statenleden Alex Rosaria (PAIS), Humphrey Davelaar (PNP) en Armin Konket (PAR) was ook minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina aanwezig om op de hoogte te worden gesteld van de laatste stand van zaken.

Ook directeur van Curaçao Airport Holding (CAH) Maurice Adriaens, een van de aandeelhouders van het project, was bij de presentatie aanwezig.

,,We hebben het project toegelicht en relevante vragen op het gebied van de economische kansen en mogelijkheden beantwoord, waarbij ook de risico’s aan de orde kwamen.
De unieke kans voor Curaçao om als eerste land buiten de Verenigde Staten een functionerende ‘spaceport’ te zijn – en daarmee de innovatieve naam van Curaçao wereldwijd te vestigen – is daarbij dominant”

, aldus Droste.
Ook hebben de twee initiatiefnemers een kennismakingsgesprek met premier Daniel Hodge gevoerd in Fort Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *