Telegraaf | Aangifte tegen Partrust-curatoren

Door Bart Mos

partrust

Volgens de gedupeerde klanten zijn de Partrust-curatoren na faillissement van het fonds in zee gegaan met een stel schimmige investeerders die desastreuze sporen hebben achtergelaten op Curaçao en Cyprus

BREDA – Beleggers van het failliete beleggingsfonds Partrust hebben aangifte gedaan tegen de curatoren van het in 2009 omgevallen bedrijf.

Partrust beheerde namens 240 beleggers ruim €30 miljoen, maar ging failliet nadat de bestuurders door toezichthouder AFM werden beschuldigd van misleiding. Sindsdien loopt er een strafrechtelijk onderzoek.

Schimmig

Volgens de gedupeerde klanten zijn de Partrust-curatoren na faillissement van het fonds in zee gegaan met een stel schimmige investeerders die desastreuze sporen hebben achtergelaten op Curaçao en Cyprus.

Betrokken investeerders zijn sindsdien betrokken bij de resterende vermogensbestanddelen van Partrust in Frans-Guyana en Costa Rica, waaronder een zieltogend houtwinningsproject.

Waarschuwingen

De curatoren zouden waarschuwingen van beleggers in de wind hebben geslagen, en de rechter-commissaris in het faillissement hebben misleid. De aangifte wordt momenteel onderzocht door de fiscale opsporingsdienst FIOD.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *