Telegraaf | Advies in kustplaats Colombia: ’Heb geen seks’

Een strand van Santa Marta. Wie zich niet kan inhouden, mag na zonsondergang wél. Ⓒ Hollandse Hoogte

Santa Marta – Een overheidsadvies voor inwoners van de toeristische badplaats Santa Marta in Colombia leidt tot hilariteit. Julio Salas, de gezondheidssecretaris van de gemeente, stelt voor om ’te stoppen met seks’.

Op die manier kunnen de temperamentvolle Colombianen hun hoofd koel houden tijdens de hittegolf die het land teistert. Salas noemt zijn advies ’logisch’. Wie het tóch te moeilijk vindt zich in te houden, moet tenminste wachten tot de zon onder is.

Op die manier kunnen de temperamentvolle Colombianen hun hoofd koel houden tijdens de hittegolf die het land teistert. Salas noemt zijn advies ’logisch’. Wie het tóch te moeilijk vindt zich in te houden, moet tenminste wachten tot de zon onder is.

„Het is beter om het ’s nachts te doen, als de omgevingstemperatuur lager is”, zo vraagt Salas zijn inwoners op nieuwswebsite El Heraldo, in reactie op zijn eigen officiële advies. „Maar voor wie goede airconditioning heeft, is er geen probleem.”

Toeristen

De temperaturen lopen de laatste dagen op tot veertig graden in Colombia. De gemeente heeft behalve de ’seksstop’ ook andere adviezen uitgegeven als ’losse kleding dragen’ en ’veel water drinken’.

Santa Marta wordt in Colombia gezien als toeristenparadijs, maar de ziekenhuizen zitten volgens Sky News overvol met patiënten die klagen over buikpijn, hoofdpijn en andere gevolgen van de hitte.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Advies in kustplaats Colombia: ’Heb geen seks’

  1. Wat een raar verhaal zeg, ik heb bij mijn Colombiaanse vrienden geïnformeerd hoe dat zit, zij vertelden mij dat Julio Salas is homoseksueel is. Oke nu begrijp ik het, hij is gewend om aan de ontvangende kant te zitten, nou ja bukken. Anders had hij kunnen weten dat mannen het niet doen als ze willen maar als ze het kunnen, nou ja de meeste mannen dan.

    Ze zeggen dat het met mindcontrol te makken heeft, zo heb ik ooit een film gezien waarin deze acteur begon af te tellen vanaf 53 en toen hij 0 was spoot hij de vrouw helemaal onder. Nou dat noem ik mindcontrol zeg. Onnodig om te zeggen dat ik het ook heb geprobeerd maar het lukt mij niet om verder dan 3 af te tellen.

    Het is fijn te weten dat mannen zich ook kwetsbaar durven op te stellen, zo vertelde een vriend van mij dat hij een hele goede seksleven met zijn vrouw had. Het veranderde plotseling toen zijn vrouw op een avond toen ze in bed lagen zei, kom we gaan gelijk komen. Sinds die tijd voelt hij zoveel mentale druk dat het hem niet eens lukt om het omhoog te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *