Telegraaf | Agenten in zaak-Henriquez onherkenbaar

Vandaag komt de zaak van 42-jarige Arubaan Henriquez voor

BADHOEVEDORP – De twee agenten die terecht staan voor de gewelddadige en uiteindelijk fatale aanhouding van Mitch Henriquez, zitten tijdens hun rechtszaak in een aparte ruimte, achter geblindeerd glas, met nog een extra kamerscherm ervoor. Hun stemmen worden vervormd.

Ook hun namen worden tijdens de hele rechtszaak, waarvan maandag een zogeheten regiezitting is, niet genoemd.

Deze uitzonderlijke gang van zaken heeft te maken met de veiligheid van de twee agenten, vertelde de rechter. Zij zijn namelijk ernstig bedreigd. Mede daarom is de zitting maandag niet in de Haagse vestiging van de rechtbank, maar in Badhoevedorp, vlakbij Schiphol.

De 42-jarige Arubaan Henriquez overleed een dag na zijn aanhouding op een Haags muziekfestival in de zomer van 2015, als gevolg van politiegeweld, bleek later uit sectie.

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | Agenten in zaak-Henriquez onherkenbaar

 1. Wat een onzin, papiamentu verplichten aan Nederlandse politici?
  een taal dat hier de achterstand alleen maar groter maakt, zodat de corruptici altijd stemvee hebben voor hun duistere praktijken…
  ik zeg papiamentu is prima, alleen voor thuis en bij de snack.
  verder zou een ieder hiergewwoon Nederlands behoren te spreken.
  De taal van het koninkrijk.
  Als ik in Friesland ben spreekt ook iedereen gewoon ABN met mij.
  streektalen zijn voor de streekbewoners onderling.

 2. Misschien zouden de minderheden in Nederland zich eens moeten gaan gedragen, dat is een eerste en effectieve stap om meteen alle politiegeweld te vermijden.

  En dat Nederlandse politie en politici een taal moeten leren die door 150,000 mensen (zeg een buitenwijk van Arnhem) gesproken wordt, is helemaal van de zotte. Er wordt ook door meer mensen Fries, Twents of Limburgs gesproken dan Papiamentu!

  Dat die 150,000 er ook nog eens in slagen om bij iedere verkiezingen op corrupte criminelen te stemmen is nog een reden om je van hen te distantieren.

 3. Renée van Aller

  Komen de bedreigingen uit Nederland? Zijn het Hollandse Nederlanders of anderen die de bedreigingen hebben geuit? Hoe serieus zijn die bedreigingen? Er moet wel voor worden gewaakt dat in Nederland geen Amerikaanse situaties ontstaan, zoals excessief en onnodig politiegeweld. Vooral tegen minderheden. Wij hebben een multiculturele samenleving en zo moet de politie ook zijn. Het is altijd nuttig om de taal te spreken van een mogelijke verdachte. Nederlanders spreken meestal redelijk, Engels en Duits. Frans is al minder bij de politie en andere talen zijn de met het publiek werkende handhavers van de politie, meestal niet machtig. Wij zijn nog geen frisse macamba agent of uitgezonden andere macamba tegengekomen, die Papiamento spreekt en foutloos Engels. Dat geldt ook voor de Nederlandse politici die graag de eilanden aandoen in de winter. Zij spreken geen Papiamento/u. Wij vinden dat dit verplicht zou moeten zijn voor de minister van Koninkrijkszaken. Dus misschien dat minister Plasterk zich dat nog even eigen kan maken voor volgende week? Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *