Telegraaf: Al 500 meldingen meldpunt vuurwerkoverlast

ROTTERDAM – In een halve dag tijd zijn al bijna 500 meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen op een speciaal daarvoor in het leven geroepen meldpunt. Dat meldde Arno Bonte, GroenLinks-fractievoorzitter in Rotterdam en een van de initiatiefnemers van het meldpunt vuurwerkoverlast. Het is het tweede jaar dat het meldpunt open is; het is ingesteld door 15 lokale GroenLinksfracties. De website ‘opende’ zondag om 12.00 uur. Tegen zes uur stond de teller op 481.

Advertentie

Foto |  Ronald Bakker

Foto | Ronald Bakker

De meeste klachten zondag gingen over te vroeg afgestoken vuurwerk en harde knallen. Sommige mensen maken melding van harde knallen ‘s nachts, al een paar weken geleden. Particulieren mogen vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Wie betrapt wordt op het te vroeg afsteken kan een boete van 100 euro tegemoet zien.

De initiatiefnemers zullen de klachten bundelen en later aanbieden aan de Tweede Kamer.
Ze willen dat uiteindelijk ook in ons land, zoals in veel andere landen gebruik is, vuurwerk alleen bij professionele shows wordt afgestoken en niet door amateurs.

Elk jaar wordt er weer meer en zwaarder vuurwerk afgestoken en neemt schade en het aantal vuurwerkslachtoffers toe. Oud en Nieuw is voor veel mensen steeds minder een feestje.”

Vorig jaar kwamen in een paar weken tijd ruim 82.000 meldingen binnen van mensen die last hadden van vuurwerk bij het meldpunt. De meesten klachten gingen over te vroeg afgestoken vuurwerk, harde knallen en onveilige situaties op straat

bron: Telegraaf

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *