Telegraaf | Amerikanen zetten in totaal 96 Russen uit

Amerikanen zetten in totaal 96 Russen uit

MOSKOU – In totaal worden 96 Russen de Verenigde Staten uit gezet als vergelding voor de vermeende betrokkenheid van hun land bij cyberaanvallen op de Democraten in verkiezingstijd.

Vertrekkend president Barack Obama kondigde donderdag aan dat 35 Russen ‘persona non grata’ zijn verklaard. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wees er vrijdag op dat ook hun familieleden het land uit moeten.

,,We hebben het niet alleen over diplomaten, maar ook over hun gezinnen. In totaal zijn dat 96 mensen, inclusief schoolgaande en jonge kinderen”, zei de woordvoerster van het ministerie in Moskou. Ze stelde dat sommige diplomaten die worden uitgezet nog maar twee maanden in de VS waren. ,,Hoe kunnen zij betrokken zijn geweest bij het ondermijnen van de Amerikaanse verkiezingen?”

Dat de Amerikaanse sancties werden afgekondigd op dezelfde dag als het staakt-het-vuren in Syrië, dat zonder de VS tot stand kwam op initiatief van Rusland en Turkije, noemde de woordvoerster ,,symbolisch”. ,,Het is een soort wraak voor het falen van hun eigen buitenlandbeleid.”

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Amerikanen zetten in totaal 96 Russen uit

  1. Abraham Mossel

    Wat een slechte verliezer die Obama balgehakt, hij lijkt wel Gerrit de Raaf of Amparo het speenvarkentje, hoe zit het eigenlijk met speenvarkentje’s van de PS, zijn ze allemaal op vakantie in de mondy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *