Telegraaf | Arke-Dreamliner naar Sint-Maarten

Arke-Dreamliner naar Sint-Maarten

Arke-Dreamliner naar Sint-Maarten

Arkefly doorbreekt het monopolie van KLM op Sint-Maarten komende winter met de Boeing 787 Dreamliner. „Die gaat het hele jaar twee keer per week vakantievluchten uitvoeren vanaf Schiphol.” Dat maakt Arke vandaag bekend.

Naar eigen zeggen wordt zeker 20% onder de KLM-ticketprijzen gedoken. „Een 9-daagse pakketreis naar Sint-Maarten kost 699 euro inclusief hotel en transfers.” Daarmee ontketent de reisreus een nieuwe prijzenslag op de Antillen. Dat gebeurde eerder op Aruba, Bonaire en Curaçao met dagelijkse vluchten, na de zomer ook vanaf Eindhoven Airport.

Op termijn wil Arkefly twee keer per dag naar de Antillen vliegen en zo KLM uit de markt drukken. Die heeft altijd gezegd „nooit bang te zijn voor eerlijke en gelijke concurrentie”.Dat is volgens KLM niet het geval met de Arabische maatschappij Emirates, die gisteren aankondigde in juni dagelijkse vluchten van Dubai naar het ’Nederlandse’ vakantie-eiland Bali te starten, met doorverbindingen naar Schiphol.

Ook dat is een directe aanval op de positie van KLM.Arke wil het aantal Nederlandse toeristen op Sint-Maarten jaarlijks verdubbelen naar meer dan 30.000. De Antilliaanse ABC-eilanden trekken ruim 200.000 Nederlanders.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *