Telegraaf | Aruba verdwijnt uit EU-lijst belastingparadijzen

Het gaat om landen die (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, niet transparant zijn en niet “welwillend” staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking | ANP

BRUSSEL (ANP) – De EU-ministers van Financiën hebben Aruba van de zwarte lijst van belastingparadijzen af gehaald, omdat het land zijn fiscale wetgeving heeft aangepast.

Aruba, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, stond op de zwarte lijst omdat het zich niet had gehouden aan de belofte om het fiscale beleid binnen een jaar aan te passen aan EU-eisen.

De zwarte lijst bevat alleen landen buiten de EU en werd in december 2017 voor het eerst opgesteld. Het gaat om landen en regio’s die (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, niet transparant zijn en niet “welwillend” staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Aruba verdwijnt uit EU-lijst belastingparadijzen

  1. Aruba Nederland en Curacao en de andere eilanden hoeven zi ch geen zorgen meer te maken. Op 30 mei verdwijnt de offshore van Het Koninkrijk der Nederlanden. Alle banken en offshore companies gaan dan dicht. Grote financiele schade werelwijd.

    @Carlos/As: s.v.p. één (1) alias/naam gebruiken. Het is niet toegestaan onder meerdere aliassen/namen te posten.

    m.v.g.

    Commentpolis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *