Telegraaf | ’Bill Cosby lachte en maakte grapjes na veroordeling’

Geen dertig, maar maximaal tien jaar voor Cosby. Bill Cosby wordt uit de rechtbank begeleid om naar de gevangenis gebracht te worden Ⓒ Hollandse Hoogte

Slechts enkele ogenblikken nadat hij dinsdag hoorde dat hij drie tot tien jaar gevangenisstraf had gekregen voor seksueel misbruik, barstte Bill Cosby in lachen uit in de rechtbank, meldt Page Six.

Na de rechtszaak moest Cosby zijn portemonnee, zijn stropdas en horloge aan de autoriteiten overhandigen.Terwijl officiers vervolgens aanrukten om de 81-jarige veroordeelde misbruiker dinsdag de handboeien om te doen en af te voeren, pakte hij brutaalweg zijn rol van komiek weer op en maakte grapjes met zijn team. Eerder tijdens de rechtszaak werd een van zijn beschuldigers, supermodel Janice Dickinson, nog bijna de zaal uitgezet omdat ze hardop lachtte tijdens een pauze in het proces.

Voormalig supermodel Janice Dickinson werd bijna uit de zaal verwijderd toen ze lachtte tijdens een pauze Ⓒ Hollandse Hoogte

De rechter had duidelijke redenen om de gevallen ster niet nog eens op borgtocht vrij te laten, in afwachting van hoger beroep, al had de verdediging daarom gevraagd. „Om dezelfde redenen als waarom ik hem gevangenisstraf heb opgelegd. Het is een serieuze misdaad waarom hij is veroordeeld.” Blijkbaar vond de blinde Bill Cosby het minder ernstig; of was hij in een goed humeur vanwege de uiteindelijke celstraf die maar een fractie is van de dertig jaar die hij had kunnen krijgen?

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *