Telegraaf | Bill Cosby verliest beroep weer

Bill_Cosby

Bill Cosby krijgt afwijzing voor stopzetting strafzaak verkrachtingen

Een Amerikaanse rechter heeft het verzoek van Bill Cosby om zijn strafzaak stop te zetten afgewezen. Dat melden lokale media in Philadelphia.

De komiek is het er niet mee eens dat er voldoende aanname is voor de verdenkingen van seksueel misbruik en vindt het daarom ongepast de strafzaak door te zetten. Eerder protesteerde hij al bij de rechter en deed dat nogmaals toen onlangs werd beslist dat de zaak door kan gaan. De rechter is wederom niet overtuigd van de ‘bijzondere omstandigheden’ die Cosby en zijn advocaten hebben aangevoerd.

Cosby zet alles op alles om te voorkomen dat rechtszaken tegen hem worden doorgezet. Momenteel ligt er nog een beroep bij een hogere rechtbank. Zo moet worden voorkomen dat de zaak die zijn vermeende slachtoffer Andrea Constand aanspande op niets uitloopt. Als ook die rechter het verzoek verwerpt, vindt op 8 maart zoals gepland de volgende zitting plaats. Mocht de rechter uiteindelijk in het nadeel van Cosby beslissen, dan kan hij vijf tot tien jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *