Telegraaf | Bill Cosby voor jaren de cel in

81-jarige komiek moet direct naar gevangenis

Bill Cosby (81) is dinsdag in de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van minimaal drie en maximaal tien jaar voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand.Rechter Steven O’Neill legde hem ook nog een boete op van 25.000 dollar. Cosby moest meteen worden overgebracht naar een staatsgevangenis.

Een verzoek hem voorlopig vrij te laten in afwachting van het hoger beroep werd afgewezen.

De 81-jarige komiek werd in april dit jaar op drie punten schuldig bevonden aan seksueel misbruik van Andrea Constand, een voormalig medewerkster van de Temple-universiteit, in 2004. Hij zou haar eerst in zijn huis hebben gedrogeerd. Eerder op de dag werd besloten dat de drie zaken tot één werden samengevoegd, waardoor de maximale celstraf niet dertig, maar tien jaar zou kunnen zijn.

De definitieve straf hing af van de vraag of de rechter de bejaarde acteur volgens de wetgeving in Pennsylvania zou classificeren als een ’gewelddadige zedendelinquent’, wat de rechter dinsdag uiteindelijk heeft gedaan. Een door de staat aangewezen psycholoog debatteerde daarover maandag in de rechtbank met de advocaten van Cosby. De openbaar aanklagers mikten volgens de Amerikaanse media op vijf tot tien jaar. Volgens wettelijke richtlijnen zou hij één tot vier jaar kunnen krijgen, omdat hij niet eerder veroordeeld is geweest. De verdediging verzoekt tot om de straf om te zetten naar huisarrest.

Zedendelinquent

Nu de rechter hem heeft geclassificeerd als zedendelinquent, betekent dat Cosby levenslang onder begeleiding staat en zich regelmatig moet melden bij de politie. Daarnaast zal zijn naam verschijnen op een zedendelinquentenlijst, die wordt verzonden naar buren, scholen en slachtoffers.

Over de uitkomst van de uitspraak verschilden de meningen vooraf namelijk nogal. Zijn verdediging droeg bijvoorbeeld zijn sterk verzwakte gezondheid (hij zou zo goed als blind zijn en moeilijk kunnen lopen) aan om hem uit de cel te houden. Volgens de aanklagers zou dat echter nooit een reden mogen zijn om de man die zoveel vrouwen misbruikte, te matsen.

De gevallen ster uit onder meer de comedyserie The Cosby Show is inmiddels beschuldigd door zo’n zestig vrouwen van misbruik. Dat zou soms tientallen jaren geleden hebben plaatsgevonden. Veel zaken waren al verjaard.

Deze vrouwen kwalificeerden hem als ’seksueel roofdier’, ’een gewetenloze machtswellusteling’ en ’een bruut van het ergste soort’. „Hij heeft mijn leven en dat van tientallen anderen compleet naar de knoppen geholpen”, sprak een ander in de rechtszaal.

Bron: Telegraaf

10 Reacties op “Telegraaf | Bill Cosby voor jaren de cel in

 1. Sexistische reacties weer. Onbeschaamd as usual.

  Overigens:
  Beschuldigd van misbruik van 60 vrouwen.
  “Bill Cosby Was Once Worth $400 Million. Now He’s Facing Financial Ruin, Cosby currently faces at least three civil lawsuits, including two that accuse him of sexual assault. In one lawsuit, a woman named Judy Huth says that in 1974, when she was only 14, Cosby gave her alcohol and molested her at the Playboy Mansion. A model named Chloe Goins made similar claims in another lawsuit—alleging Cosby drugged and assaulted her at the Playboy Mansion in 2008. Both of those lawsuits are tentatively scheduled to go to trial starting this summer, USA Today reported:.

 2. Jaaaaa, ik heb inderdaad nooit zo’n lelijke vrouw als Andrea Constand gezien. Toen en nu.
  Wat bezielde Cosby om dat lelijk ding asn te vallen ?
  Om voor dat lelijk ding in het gevang te belanden , dan moet er iets mis met je zijn.
  Of was zij la ultima coca cola en el desierto ?

  Maar het doet niet toe. Lelijk of niet, Andrea Constand verdiende het niet. Dezelfde Bill Cosby die jaren geleden vertelde hoe zwarten zich moeten gedragen om vooruit in het leven te komen. Maar kijk wat hij heeft gedaan.

  Niet alles dat blinkt is goud.

 3. @ericalapas, Ooit gehoord van verjaring? De andere verkrachtingen waren al verjaard maar de aanranding van Andrea Constand nog niet.

  Blijft een iets apart. verjaring.. Dus een moord is na 15 jaar minder erg?

 4. Het eerste wat opvalt is de extreem lage boete van 25.000 dollar. Voor Cosby is dat een duizendste cent of zoiets dat is belachelijk laag.

  Als ik naar de meeste vrouwen die Cosby beschuldigd hebben kijk, kan ik mij voorstellen dat ze 20 a 30 jaar geleden echt lekkere wijzen waren.

  Wat ik niet begrijp is dat juist de beschuldiging van Andrea Constand hem de das om heeft gedaan. Laten we eerlijk zijn Andrea Constand was en is nog steeds een lelijk wijf.

  Behalve dat is het een lesbienne ook nog. Zelf ben ik nooit een lesbienne tegengekomen waarvan ik denk, oooo wat een gemis, de meesten zijn oerlelijke manwijven.

 5. NB

  ‘Weinstein’

 6. Nu Winstein, Trump en Kavenaugh nog dan is de circle weer – bijna – rond.

 7. Nu nog Weinstein, Trump en Kavenaugh en is de cirkel bijna
  rond.

 8. Showroe di Emmastad

  Ooops ! Dr. Huxtable in the Clinck. No zippercontrol gets ya in trouble. @BrianS: youissicksongetsomehelpstopdrinkingKoolAid

 9. Jammer dat de Sylvana Simons en Quincy Gario figuren nu weer gaan klagen dat het onterecht is omdat de heer Cosby zwart is en dit een racistische veroordeling is.

 10. Terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *