Telegraaf | Brazilië woest na massaverkrachting

Brazilië woest na massaverkrachting

Brazilië woest na massaverkrachting

RIO DE JANEIRO – Brazilië gruwt van een schokkende massaverkrachtingszaak. Een 16-jarig meisje is afgelopen week in een sloppenwijk verkracht. Daarbij waren zeker dertig mannen aanwezig.

Twee dagen later zijn beelden van de verkrachting op Twitter geplaatst. De politie zegt zeker vier van de daders in beeld te hebben.

Foto: AFP

Foto: AFP

De zaak heeft opnieuw de discussie aangewakkerd over de positie van vrouwen in de ’seksistische’ Zuid-Amerikaanse machocultuur.

De tiener, die zegt voor haar leven te vrezen, bracht zaterdag een bezoek aan een favela in het westen van Rio de Janeiro. Ze was korte tijd alleen met een vriend maar toen ze de volgende dag wakker werd, wist ze zich niets meer te herinneren. Het meisje ontwaakte in een ander gebouw, met tientallen mannen met pistolen.

Volgens haar familie kwam ze vervolgens thuis in mannenkleren. Twee dagen later dook er online een video van 40 seconden op waarin het meisje naakt en versuft te zien was. Eén van de mannen plaatste een foto online met zijn gezicht naast de geslachtdelen van het meisje. De beelden werd snel verwijderd. Volgens de oma van het slachtoffer is er sprake van wraak. Het meisje zou de jongen die ze opzocht onlangs hebben bedrogen.

Olympische Spelen

Geweld tegen vrouwen is een groot probleem in het land waar komende de zomer de Olympische Spelen plaatsvinden. „Het is absurd dat we in de 21e eeuw nog met deze barbaarse vergrijpen moeten af zien te rekenen”, aldus interim president Michel Temer.

Op sociale media wordt schande gesproken van de zaak. De hashtag #EstuproNuncaMais (geen verkachtingen meer) was trending topic voorafgaand aan een protestmars op vrijdag in Rio.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *