Telegraaf | Brein achter moord journaliste Malta bekend

De kritische onderzoeksjournaliste Galizia schreef onder andere onthullende stukken over corruptie onder Maltezer politici en hun banden met de maffia | Reuters

VALLETTA – Onderzoekers op Malta zijn naar eigen zeggen de organisatoren op het spoor van de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia vorig jaar oktober. Voor de moord zijn al drie mensen aangeklaagd maar het was onduidelijk of zij zelfstandig opereerden.

De kritische onderzoeksjournaliste kwam om het leven doordat een bom haar auto vernietigde tijdens het rijden. De moord op de 53-jarige Galizia deed veel stof opwaaien op Malta en leidde onder meer tot demonstraties.

Galizia schreef onder andere onthullende stukken over corruptie onder Maltezer politici en hun banden met de lokale maffia.

De politie zegt in lokale media „een groep” op het spoor te zijn die de aanslag zou hebben beraamd maar noemt geen namen. Het onderzoek zou in een „vergevorderd” stadium zijn.

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | Brein achter moord journaliste Malta bekend

  1. De politie zegt in lokale media „een groep” op het spoor te zijn die de aanslag zou hebben beraamd maar noemt geen namen. Het onderzoek zou in een „vergevorderd” stadium zijn.

    Dat zeiden ze ook hier en nog steeds is het brein niet veroordeeld

  2. Abraham Mossel

    Bertje, jammy samen met Gerrit de raaf in een hok, al is het maar één maand in het gevang, zijn ze geestelijk afgebrand voor het leven hun zelf ( toe geigende zwarte piet volk ) gelooft ook hun
    niet meer, nog 9 dagen dan valt het hak mes voor De Raaf & Co

  3. George Ramboloodin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *