Telegraaf | Brexit goudmijn: duizenden banen en miljoenen onze kant op

Door Gert van Harskamp & Leon Brandsema

Brexit-oogst voor Nederland nu al enorm

Amsterdam – Nederland profiteert volop van de Brexit. Het aantal bedrijven dat vanwege het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU naar Nederland is verkast, is afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Dat levert duizenden banen en honderden miljoenen euro’s aan investering op.

En dat zijn nog maar de eerste boten van de Brexit-zilvervloot die ons land binnenvaren. Naast de ruim veertig bedrijven die in 2018 de overstap al bevestigd hebben, is ons land momenteel met nog 250 bedrijven in gesprek die vanwege het Britse vertrek uit de Europese Unie een ander land zoeken om zich te vestigen.

Aantrekkelijk

Dat blijkt uit cijfers die de NFIA, de overheidsinstantie die buitenlandse investeerders binnenhaalt, vandaag publiceert. Nederland is vooral aantrekkelijk voor bedrijven in de media, logistiek en financiële sector. De goede kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg, in combinatie met de goede bereikbaarheid, maken Nederland tot een populaire bestemming.

Lees verder:

Analyse:

Commentaar:

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Brexit goudmijn: duizenden banen en miljoenen onze kant op

  1. De goede kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg, maken Nederland tot een populaire bestemming. Het is jammer dat wij van Curaçao met het zelfde onderwijssysteem niet hetzelfde kunnen zeggen. Het zal niemand verbazen als de paar afgestuurde Curaçaose studenten ook bij één van deze bedrijven een baan zal vinden.

    Helaas hebben wij mensen hier in het onderwijs werken die geen verstand hebben van wat ze mee bezig zijn. Ik durf te wedden dat vroeger meer studenten in Nederland met succes hun studie afronden dan nu. Het is vrij simpel nu wonen tante, neven, nichten en vrienden ook in Nederland.

    Ondergetekende heeft in Nederland zowel in een Nederlandse als Antilliaanse studenten huis gewoond. In het Nederlandse studentenhuis waren ze doordeweeks gewoon met hun studie bezig en in het weekend gingen ze naar huis om te feesten.

    In het Antilliaanse studenten huis ging het om één ding “seks” en nog een keer “seks” zowel bij de jongens als de meisjes, blijkbaar hebben de meesten seks in Nederland ontdekt. Er was zelfs een Curaçaose vrouw (ik zal de naam niet noemen) van rond de 40, die de Antilliaanse studenten huizen langs ging om seks te hebben met de jongens daar.

    Mijn buren hebben een jongen die vorig jaar naar Nederland met een beurs is gegaan, ze hadden zelfs een afscheidsfeest. De jongen was in december al hier om kerst en nieuwjaar te vieren en nu zie ik hem weer hier rondlopen waarschijnlijk voor carnaval. Het is ongelooflijk dat Wallé deze jongens en meisjes willen matsen voor het terugbetalen van hun studieschuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *