Telegraaf | Camille Cosby verhoord met zwijgrecht

Bill en Camille Cosby | Foto AP

Bill en Camille Cosby | Foto AP

Camille Cosby moet toch een getuigenverklaring afleggen tegen haar man. Maar zij hoeft niet volledig open kaart te spelen.

De advocaten van Bill Cosby probeerden te voorkomen dat de vrouw van de komiek onder ede gevoelige informatie bloot moest geven over haar veelvuldig voor seksueel misbruik beschuldigde man.

Vorige maand slaagden ze erin uitstel te krijgen voor de getuigenverklaring, maar konden er de rechter er donderdag uiteindelijk niet van overtuigen dat de privégesprekken tussen Camille en Bill onbesproken dienen te blijven in de rechtszaal.

“Het recht om niet te antwoorden op bepaalde vragen bij het verhoor betekent niet dat een getuige het recht heeft om de getuigenis te weigeren”, stelt rechter Mark Mastoianni. “De rechtbank is er niet van overtuigd dat de getuige toestemming moet krijgen haar getuigenverklaring in zijn geheel te vermijden of dat het tijdschema aangepast dient te worden.”

De getuigenis moet worden afgelegd in de civiele procedure die zeven van Cosby’s vermeende slachtoffers hebben aangespannen. Net als tientallen anderen beschuldigen zij de komiek ervan hen te hebben gedrogeerd en seksueel te hebben misbruikt. Cosby blijft alle beschuldigingen ontkennen, maar het net begint zich te sluiten rond de televisiester: zijn advocaten konden onlangs ook niet voorkomen dat een strafzaak van een ander slachtoffer tegen hem wordt doorgezet.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *