Telegraaf | Curaçao in de ban van jazz-festival

Curaçao in de ban van jazz-festival

Curaçao in de ban van jazz-festival

Mocht je nog een reis naar Curaçao in het vooruitzicht hebben, zorg dan dat je niet het Curaçao North Sea Jazz Festival 2015 mist. Usher, Emeli Sandé, Lionel Richie, The Pointer Sisters en John Legend zijn slechts een kleine greep uit de line up van de zesde editie van het populaire muziekfestijn, dat op vrijdag 4 en zaterdag 5 september wordt gehouden bij het World Trade Center in Piscadera Bay, nabij Willemstad.

De organisatie verwacht ruim 15.000 bezoekers, waaronder vele locals en toeristen.

Tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival zijn er drie podia. Op vrijdag 4 september staan Enrique Iglesias en Lionel Richie op het Sam Cooke podium, terwijl Cassandra Wilson en Gregory Porter optreden op het Celia podium. Charles Bradley, Emeli Sandé en The Isley Brothers spelen op Sir Duke.

Zaterdag beklimmen John Legend en Usher het Sam Cooke podium, staan Bettye Lavette en Randy Newman op het Celia podium en vind je The Stanley Clarke Band, Wyclef Jean en The Pointer Sisters op de bühne van Sir Duke.

Naast de muziek is er ook volop aandacht voor alles wat Curaçao te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur, entertainment en recreatie. Curaçao North Sea Jazz Festival heeft als doel om de internationale muziekliefhebbers die het festival bezoeken tevens kennis te laten maken met alle aspecten van het eiland Curaçao.
Feestweek

De voorgaande edities van het tropische zusje van het North Sea Jazz Festival Rotterdam waren een daverend succes. Voorafgaand aan het festival barst het feest op Curaçao al los. Zo is het Avila Hotel in Willemstad op dinsdag 1 september het decor voor het Moonlight Magic feest met artiesten als Carmel Helene, Michelle Hendricks en The Freewinds Band.

Op woensdag 2 september geven de Blind Boys of Alabama een concert in het landhuis Brakkeput Mei Mei en op donderdagavond, voordat Curaçao North Sea Jazz Festival 2015 officieel begint, zijn er gratis concerten bij het festivalterrein van het World Trade Center in Piscadera Bay. Hier treden de Colombiaanse zanger Juanes en de Venezolaanse salsaheld Oscar D’León op. Een paar dagen eerder afreizen naar Curaçao kan dus geen kwaad!

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *